[]

bilinç altımda ne haltlar dönüyor?

lisedeyken platonik aşık olduğum biri vardı. işi gücü bırakıp peşinden koşuyodum, 1 dk görebilmek için 2 saat yol gidiyodum. hoşlantı falan derken iyice takıntı gibi olmuştu. beni ya da onu tanıyan herkes biliyodu artık. 4 sene böyle devam etti. ne acıdır ki, bırakın tanışmayı arkadaş olmayı, bu adam bana 4 yıl boyunca bir kere bile selam vermedi. liseden mezun olduk. önce o gitti üniversiteye, sonra ben. başka şehirlerde olduğumuz 2 yıl boyunca onu hiç görmedim ama yine hep onu düşündüm. ortak tanıdıklarımızdan haber almaya çalıştım. ama tabi hayatlar değişmişti artık, başka insanlarla başka ortamlardaydık. zamanla daha az düşünmeye başladım onu, fotoğraflarına daha az baktım. 2 yıl sonunda, "lisede de böyle bi platonik aşkım vardı işte" noktasına geldim.

ona aşık olduğum zamandan tam 7 yıl sonra hayatıma ciddi anlamda ilk defa birini aldım. yeniden aşık oldum. ve bu adamla 5 yıla yakın zamandır birlikteyim, 1 yıl içinde de evleneceğiz.

sevgilimle birlikte olduğum süre boyunca, eski platonik aşkımı ara sıra hatırladım, "ne yapıyordur acaba" diye düşündüm. 1-2 kere de karşılaştım(bakmamaya çalıştım ama heyecanlandığımı inkar edemem)

ancak dün gece öyle bir rüya gördüm ki, kendime kızdım. rüyamda eski platoniğimle karşılaşıyoruz ve sohbet ediyoruz. o bana sevgilisi olduğunu söylüyor, ben de kendi sevgilimi düşünüyorum ama ona söylemiyorum. yakınlaşıyoruz, hatta bu yakınlaşmayı ben organize ediyorum. "sevgilimi aldatıyorum" diye düşünüyorum içinden. "onun da sevgilisi var, ne yapıyoruz biz" diye içim içimi yiyor. ama uzak durmuyorum. "hayatım boyunca onu hayal edeceğime, bir kere yaşar kafamda bitiririm" gibi savunmalar uyduruyorum kendi kendime.
sadece bir rüya diyebilirsiniz tabi ama düşüncelerim ve hareketlerim o kadar kontrollü ki, bir rüyanın saçmalığından eser yok. en büyük korkum, -bilinçsiz de olsa- aklımın bir köşesinde başkası varken sevgilimle birlikte olmak, istemeden onu kandırmak.

bunu kendime dert edip sorgulamalı mıyım, yoksa salayım gitsin mi?

 
sonuçta sürekli onu görüyor değilsiniz ki alt tarafı bir rüya.
evlenecek kadar ciddisiniz sonuçta sal gitsin...

  • su nanesi  (01.02.12 11:06:29) 
hea lise askı oyledir, evlenmedne once bı tursevisin iyi gelir yoksa ilerde epey sıkıntı ceersın bu yuzden. daha erken halletseymısın sunu keske, adamı aldatıyor olmazdın.


  • bryan fury  (01.02.12 11:16:16) 
bunu bastırmak yerine dışarı vurursan belki şu anki sevgilinle paylaşırsan ( bu adamın karakterine göre paylaşıp paylaşamayacağına kendin karar vermelisin) bir rahatlama hissedebilirsin. kendine kızmak, eleştirmek yerine o zamanlar çocuktum, toydum yaptım böyle birşey diyip gülüp geçersen. artık büyüdüm ve gerçekleri görebiliyorum diye düşünürsen bu şekilde düşünmeyi alışkanlık haline getirirsen eski anılar peşini bırakır.


  • orpheus  (01.02.12 11:33:34) 
takma kafana, bilinç altı biraz farklı çalışır, belki ara sıra onu hatırlaman seni bilinç altında rahatsız ediyordu ve rüyada bu şekilde görüp "kurtulmanı" sağlamaya çalıştı bilinç altın. ihtimaller sonsuz, "rüya görüyorken kontrollü olduğunuzu düşünmeniz" farklı bir şey, kontrollü olarak rüyayı kurgulamak farklı bir şey. Rüyada saçmalık olmasına gere yok, hatta, belki gördüğünüz kişi "aslında" şimdiki erkek arkadaşınız, rğya herşeyin sembolik olabileceği bir ortam.

Bunların dışında, aklınızın bir köşesinde 12 yıl önce platonik hisler duyduğunuz birinin olduğuna ihtimal vermiyorum. Hissettiğiniz bir şey varsa da bu, o kişiden bağımsız bir şekilde, ilk aşk vs gibi bir duruma bağlı yaşadığınız heyecandır.

Sonuç olarak, saplantı kötüdür, saplantım var mı diye saplantıya düşmek de pek iyi değildir :) Hassas birisiniz, sallayın gitsin, takmayın kafaya
  • efx  (01.02.12 21:18:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.