[]

macbooktan anlayanlar

merhaba,

babam kendine macbook air aldı ve maalesef artık tüm ıvırını zıvırını bana soruyor. bilgisayarının dil tercihi türkçe olduğu için zaten anlamakta zorlanıyorum ama sistem tercihlerine baktım. sorunu bilgisayarını ilk açtığınında 4-5 programın otomatik olarak açılmaya başlaması. docktan bu programlara sağ tıklayıp açılışta aç seçeneğine baktım ama işaretli görünmüyor. nasıl düzeltebilirim. sürekli bana oldu mu diye soruyor, delireceğim.


 
bilgisayarı kapatırken "restore windows" seçeneğini seçerse son oturumda açık olan programlar açılıyor tekrardan.. bi de emin değilim bundan ama dock'ta yazmayıp da programın seçeneklerinde seçili olabilir belki otomatik açılma talimatı..

bi de ek olarak bilgisayarı kullanmadığı zaman sadece kapağı kapatırsa hem açılma süresi gibi dertleri olmaz işi kolaylaşır hem de bahsedilen problem restarttan restart'a olur..
  • buzzlightyear  (01.02.12 10:18:05) 
os x lion'da resume diye bir özellik var. mesela sen bilgisayarını tamamen kapatırken firefox'ta dizi izliyorsun, football manager'de maç yapıyorsun, word'de döküman yazıyorsun...vb. ve bu aplikasyonları manuel olarak kapamıyorsun. bunlar bir dahaki bilgisayarı açışında (sleep/hibernate demiyorum bak, tamamen kapama) kaldıkları yerden devam ederler.

os lion'da "resume windows/apps" seçeneğini untick etmen lazım bilgisayarı kapatırken. bununla hiç uğraşmak istemiyorum dersen...

system preferences > general > "restore windows when quitting and re-opening" seçeneğindeki tick'i kaldir.

bundan sonra makinayı kapattığında, kapatırken açık olan programlar tekrar açıkmayacak, resume etmeyecek.
  • kuja  (01.02.12 10:22:03 ~ 10:24:54) 
resume olayına ek olarak ayarlardaki kullanıcı şeysinde login items diye bir tab var, oraya da bir bak.

elma -> system preferences -> users&groups -> login items

şeklinde ingilizce versiyonda.
  • dekila olmeka  (01.02.12 10:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.