[]

MP3'te sübliminal mesaj?

Mümkün mü? Sübliminal mesaj insan kulağının duyamadığı frekansta olması, MP2ü olayıda insan kulağının duymadığı frekansları kesmesi değil mi? İnternette bir sürü sübliminal mesajlı MP3 falan diye var. Audio CD den MP3 e çevirince sübliminal mesajlar kesilir mi?

Not: İnanırsınız inanmazsınız, "saçmalık, bunlardan medet umma" gibi şeyler söylemeyin, sadece MP3 te sübliminal mesaj mümkün mü teknik olarak bunu soruyorum.


 
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (31.01.12 19:06:24) 
bi kere soruşun ofsayt, daha sorarken cevabı manipule etmeye başlamışsın.

sen inanıyorsun, yani bir ses kaydının algılanan ancak farkedilmeyen mesajlar içerebileceğine inanıyorsun. mp3 bis ses formatı olduğuna göre, senin inandığın şeyin mp3'e, wma'ya, audio cd'ye, 7.1 dts'e uygulanmaması için de hiç bir sebep yok.

eğer inandığın şeyin mümkün olduğuna inanıyorsan -ki öyle görünüyor- bu olay otomobillerimizin kornalarına, ambulansın sirenine, nokia tune'a da uygulanabilir gayet.
  • celeron 300a  (31.01.12 19:09:13 ~ 19:13:45) 
inanç yorumu değil, teknik bilgi istedim arkadaşlar. MP3ün az yer kaplamasının sebebi duyulmayan sesleri içermemesi değil mi? O zaman sübliminal mesaj içermesi mümkün mü?


  • r_u_h  (31.01.12 19:13:48) 
Mp3 belli frekansın dışındaki sesleri gözardı ederek daha düşük boyutlu dosya oluşturmaya yarayabilir. Subliminal mesaj bildiğim kadarıyla insan kulağının duyamacağı kadar kısık bir seste verilerek yapılıyor ama beyin bunu algılayabiliyor. Yani verilen mesajın sadece sesi çok kısılıyor diye biliyorum, frekansının değiştirildiğini zannetmiyorum. Bu nedenle olabilir.


  • sahinnnnnn  (31.01.12 19:19:04) 
allah için, gidin bi mpeg nedir, mp3 nedir adamakıllı bir öğrenin, gelin sonra tartışalım bu konuları.

eskiden şeytan icadı vardı, şimdi aman illüminati işi türedi.

eklemeyi unuttum,

mp3, mp2 bir ses dosyası formatı, sanal.
ses ve sesin frekansı ise, reel.

ses formatları, bilgisayarınızdan çıkan sesin frekansına etkiyemez efendim (dolaylı yoldan etkiler). ses aygıtlarınızdır bunu etkileyen.

yani herkes yanlış ben doğru. tik için thx.
  • Dr. Kissingher  (31.01.12 19:25:08 ~ 19:36:49) 
olay şu; elimizde bir cd var, içinde sübliminal mesajlarla kişisel gelişim zımbırtıları var ben iyiyim süperim diye. bunu mp3 yapıp mp3 çalarla dinlemek istiyoruz.


  • r_u_h  (31.01.12 20:19:04) 
Mümkün hatta format olarak en uygunu MP3'müş.Ama bu duyulamayan frekansta olamaz.Frekans tutmazsa ne bilinç algılar ne bilinç altı.Görsel bilinç altı mesajlarının hepsi aslında görülebilen fakat göz başka yere baktığı için doğrudan değil dolaylı olarak göz tarafından taranan görüntülerdir.Seslerde de durum aynı şekilde olmalı.


  • grgn  (31.01.12 20:38:32) 
Formatını değiştirdiğinizde gizli mesajların gideceğini sanmıyorum.


  • grgn  (31.01.12 20:40:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.