[]

Kiev'de aktarma ve St. Petersburg

Günaydın,
İlk defa aktarmalı uçuş yapacağım da bu transit olayı kafamı karıştırdı. Kiev aktarmalı St. Petersburg'a gideceğim. Transit vize falan almam gerekir mi Ukrayna'dan ya da orada para mı ödeniyor nasıl oluyor?

Bir de dediğim gibi St. Petersburg'a gideceğim, paramı nerede rubleye çevireyim, giteden İstanbul'da dövizcide mi yoksa havaalanında falan mı? Ayrıca orası için "şunu yapmadan dönersen ayıp" diyeceğiniz şeyler var mı? (Rusa gitmek çok anlamlı olmaz kadın olduğum için)

Teşekkürler.

 
çok yanlış zamanda gidiyon be kardeş. kar buz ve hava çok erken kararıyo şimde peterde.
aktarma konusunu bilemiycem. ama rus firmaları hep rötor yapar, şimdiden kendini hazırla.
st peterde hermitaja git mutlaka, dünyanın en büyük müzelerinden biri.

kanlı kilise mutlaka görülmesi gereken bi yer, adı korkunç olsa da görünüşü renkli krema kaplı pasta gibi.

meydanda bi eski katedral vardı mutlaka görürsün. ana cadde üzerinde zaten.

bi de kulesine tırmanılan bi katedral daha var, ama ona da çıkamayabilirsin.

peterhofa gidebilirsen git, yazlık saray olarak kullanılıyormuş zamanında. ama kışın ortasında yazlık saraydan ne zevk alabilirsin bilemem, bahçeleri ve girişteki altın fiskiyeki havuzları güzeldi. yazın bile resin ve rüzgarlı bi havası vardı, kışın bi yerlerin donar heralde.

kanallarda tekne turu da yapamayacaksın maalesef, sokaklarda yürü artık.

gene yazın milletin yüzdüğü ve gezindiği bi park var, manyaklık derecesinde uçuk lunapark zımbırtıları var. ama kışın???

vitrinler güzel, her marka var ama alışveriş yapmayı aklından geçirme, türkiyenin 2-3 misli fiyatlar. galeria diye bi alışveriş merkezi var, gez , bizimkilere e selam söyle.
  • halanne  (31.01.12 09:35:45) 
şimdi gitmeyeceğim zaten, daha sonra ama şu vize işini öğrenmek için erkenden sorayım dedim. Yani vize falan istiyorlarsa o parayı ekleyip aktarmasız uçarım diye. Çok teşekkürler bilgiler için.


  • whoosie  (31.01.12 09:41:41 ~ 09:41:54) 
meydanda bi eski katedral vardı mutlaka görürsün. ana cadde üzerinde zaten.
şimdi hatırladım. cadde nevsky, katedralin adı da nevsky katedral.

bi de kulesine tırmanılan bi katedral daha var, ama ona da çıkamayabilirsin. bunu da hatırladım, st isac katedrali.

rusyaya giderken ben de bi ara kiev üzeri gitmeyi planlamıştık, hatta ukrayna elçiliğini telefonla arayıp sormuştum. yanlış hatırlamıyorsam, havaalnından çıkış için vize olması gerektiğini, eğer havaalanından çıkmayacaksak transit vizenin yeterli olacağını söylemişti. biz de oyüzden moskova aktarmalı gitmiştik. bu şekilde moskovayı da görmüştük, zaten mokova da kremlin ve kızıl meydan, nazımın mezarı vs dışında çok bişey yok, 1 gün bile yeter.
  • halanne  (31.01.12 09:56:49 ~ 10:00:52) 
Transfer için Vize konusu muamma. Ama Türk vatandaşlarına vizede kolaylık var, o yüzden sıkıntı olmaz sanırım.

Kiev'de iki terminal var, biri eski birisi yeni. Geçiş yapmanız gerekebilir. Transfer deske gidin inince.

Havalimanında bozdurmayın, kur çok kötü. taksiciye söyleyin döviz bürosunda dursun iki dakika


www.mfa.gov.tr

Ukrayna: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
10 Eylül 2011 tarihinden itibaren, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza Ukrayna’ya yapacakları turistik amaçlı seyahatleri için Kiev Borispil, Odesa ve Simferopol Havaalanları ile Odesa Limanı’nda 30 ABD Doları karşılığında 14 gün ikamet süreli tek giriş vizesi ita edilmeye başlanacaktır.
  • spankenstein  (31.01.12 11:09:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.