[]

Faceebook eklediğim görüntüyü neden sildi?

...Geçen hafta Dali sergisine gitmiştim. Orada kendi videomla çektiğim görüntüleri zemine müzik yerleştirerek facebooka ekledim. Önce videomu sildiklerine dair bir uyarı ardından da epostama şu bir mesaj geldi: ""Dali'de iki" başlıklı videonuzu 12:44pm January 30th, 2012'da kaldırdık. Çünkü üçüncü kişilere ait video klip ya da fon müziği gibi telif haklarıyla korunan materyaller içeriyordu. Eğer bunun bir yalnışlık olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki adres yoluyla ihlal olduğunu iddia eden bildiriye karşı bir mesaj gönderebilirsiniz."

Şimdi kendi çektiğim görüntülerin telif hakkıyla ne ilgisi var? Bu bir.
Zeminde kullanılan şarkı ise mesele, akşama kadar milyonlarca şarkı, yutub ve benzeri sitelerden facebook üzerinden paylaşılıyor. Bu hakkaten nedir?

Ayrıca ben facebook'u organ gibi kullananlardan değilim, nadiren bir şeyler ekler ve paylaşırım.

Arkadaşlar daha önce böyle bir uyarı alan var mı? Nedir bu?

Son olarak da "eğer yapılan işlemin yanlış olduğunu düşünüyorsam" uğramam gereken bir linke tıkladığımda da "Videonuzu yanlışlıkla kaldırdığımızı düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki formu doldurun. Ancak videonun telif hakları size ait değilse veya telif sahibinden izniniz yoksa, bu formu doldurmayın." şöyle bir ibareyle karşılaştım. Video benim. Müzik ekledim sadece. Bu halde telife giriyor mu girmiyor mu? Nereden bileceğim ki?

Formun altında da "Yalancı tanlıklık suçuna mütelzim olarak yukarıdaki bilginin doğru olduğunu ve tüm iyi niyetimle bu içeriğin bir hata veya karışıklık sonucu kaldırıldığını veya erişime engellendiğini düşündüğümü bildiririm." gibi bir kısım var. Bu beyanı kabul edip etmediğimi işaretleyebileceğim kutucuklarla birlikte...

Bu ne iştir ya???

 
bkz: telif hakkı.


  • karlmarx  (31.01.12 01:27:36) 
karlmarx: videoyu ben çektim. benim videom sadece müzik ekledim. eğer müzik sorunsa milyonlarca kişinin facebookta paylaştıkları müzikler nedir? youtub linkleri vs???


  • lazarus  (31.01.12 01:30:34) 
youtube'da gelen şikayetler üzerine videoları kaldırabiliyor veya sessiz yayınlayabiliyor.


  • sp-qs  (31.01.12 01:34:54) 
sonuçta video bir sergiden çekildiği için telif hakkı işlemiş olabilir.


  • geven kafa  (31.01.12 01:35:38 ~ 01:38:49) 
çok saçma, akşama kadar yüzlerce paylaşılmış görüntü akıyor facebooktan. kaldı ki videonun birinci bölümünü eklemiştim. o olduğu gibi duruyor. ona dokunmayıp bunu neden siliyorlar, anlaşılması çok güç.


  • lazarus  (31.01.12 01:40:04) 
üstadım, face siliyor biz ekliyoruz. diye başlığa yazıp tekrar ekle. daha eğlenceli olur. (:


  • isott  (31.01.12 02:13:44) 
gecenlerde bir arkadas nazi bayraginin onunde fotografini ekledi,selam da veriyordu eli havada. 1 saat sonra kaladirdilar.


  • nekodunlangafana  (31.01.12 07:10:18) 
yani simdi "milyonlarca kisi aksama kadar telif hakki olan muzik videolarini paylasiyor, seninkini neden silsinler ki" demek sacma.

siteyi dolanan bir facebook botu/orumcegi senin facebook server'ina upload ettigin videonda telif hakki olan bir muzik eserine rastlamistir ve onu isaretlemistir. baskalarinin telif hakki ihlali olan videosunun silinmemis olmasi seninkinin de silinmeyeceginin hakli bir sebebi olamaz ki.
aksama kadarki milyonlarca kisinin paylastigi videolarin cogu facebook server'inda kayitli degil ki zaten. millet youtube'dan veya benzeri sitelerden share yapiyor. facebook neden silsin onlari.

benim de youtube'a yukledigim bir oyunun in-gameplay videosunun arka planına koydugum muzik yuzunden videom "muted" cezasi aldi ve ses ozelligi kapatildi ama o sarkinin oldugu bir cok video youtube da paylasimda hala.

BENCE TEKRAR YUKLE VIDEONU.
  • serkanserkan  (31.01.12 09:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.