[]

ekran kartını mı yaktım?

yaklaşık bir saat önce oyun oynarken grafikler saçmalayıp ardından bilgisayarım kilitlendi. neyse bilgisayarı kapatıp açtım ve bir daha windows a ulaşamadım. bilgiyar açılıyor, windows'un yanarlı dönerli amblemi geliyor ardından mavi ekranlı bir hata verip tekrar reset atıyor. bilgisayarı ancak güvenli modda açabiliyorum.

yapabileceğim hiç bir şey olmamasına ikna olduktan sonra bilgisayarıma format atma kararı aldım ve format attım. format attıktan sonra normal bir şekilde bilgisayarım açıldı. bende windows'un otomatik tanıyamadığı bir iki driveri yükledim fakat ekran kartı driverını yükledikten sonra reset attığımda yine aynı mavi ekran hatasıyla karşılaştım. yani ekran kartını kullanabilir hale getirdiğim an bilgisayar açılmamaya başlıyor.


şu an size ekran kartı olmayan bir bilgisayardan sesleniyorum.sizce durum nedir? ekran kartım mı yandı ne oldu?

 
"ekran kartı driverını yükledikten sonra reset attığımda yine aynı mavi ekran hatasıyla karşılaştım."

bu olay parmakla ekran kartını gösterip "evet evet o!" diye bağırıyor. karta bir bakın, fan dönüyor mu; üzerinde patlamış kapasite falan var mı, (www.jebswebsite.com gibi) belki tamir olur.
  • celeron 300a  (30.01.12 21:38:46) 
aynı driveri kullanan (ati ise ati, nvidia ise nvidia) sağlam bir bilgisayara ekran kartını takıp bir deneyin. aynı hatayı alırsanız (muhtmelen alacaksınız) ekran kartı emekliliğini istemiş demektir. değilse driver güncellemesi ya da power supply kontroluyle sorun çözülebilir (power supply ile çözüm; power supply den beslenen ekran kartları için geçerli).


  • tururo  (30.01.12 21:45:49) 
eğer ekran kartını yakmış olsan hiçbir görünütyü alamazsın ekrandan..

sorun driver sorunu gibime geldi..
  • aboutablank  (30.01.12 22:20:52) 
hocam önce yazsana bi bilgilerini heybe yawwwwwwwww
ekran kartın nedir
anakart nedir
işlemci nedir
pc de ısı problemi varmı
psu sağlammı
psu yeterlimi
psu markası tam adı nedir

önce bilgilerini ver boşyere farazi yoruma itme
  • othervoices  (31.01.12 11:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.