[]

cruise 101

diliyorum çalışan ya da seyahat yapanlar yanıtlar. cruise olayına girmek istiyoruz. öncelikle tur şirketlerine gittiğimizde neleri sormalıyız, turcuların bahsetmediği harcamalar hakkında nasıl bilgi edinebiliriz. önemli noktaları nelerdir bu cruise olayının

İTALYA-TUNUS-İSPANYA-FRANSA
İTALYA, YUNANİSTAN,TÜRKİYE

ikisinden birini düşünüyoruz. bu turlarda kara turları diye genel bahsediyorlar. her gün için 1 tur olur sanırım kişi başı ne kadara mal olur bu turlar?

 
ben de bu aralar fena merak sardım, şu an maddiyattan dolayı alma aşamasında olmasamda ileriye yönelik güzel bir site keşfettiğimi düşünüyorum,diğer cruise acenta sitelerinden daha kullanışlı geldi.

www.gemiturlari.com genelde diğer sitelerde mevcut olan 31 ocağa kadar erken rezervasyon indirimleri oluyormuş,300 euroya bulan fiyatlarda indirim oluyor, sonrasında fiyatlar yukarı çıkıyo mu bilemiyorum.

yalnız sana bir ayrıntı vereyim gemilerin limanda kalma süreleri şirketler arasında farklılık gösterebiliyor,mümkünse uzun sürede şehirde kalan gemileri bak,çünkü genelde 4-5 saatlik limanda kalma insanların gezmesi için kafi gelmiyormuş, atıyorum royal caribbean de mesela genel olarak sabah 7 de limandaysa kalkış da akşam 7 vb.saatlerde oluyor,başka firmalarda var tabiki daha uzun süre geçiren limanlarda.bunun da maddi olarak külfeti liman vergisi daha pahalı oluyor, senin sitelerde gördüğün fiyata liman vergisinide ekledikten sonra ödeyecen miktar hemen hemen netleşiyor, buna bence dikkat et amacın gezmenin hakkını vermekse :)
  • herşey çok güzel olacak  (30.01.12 23:09:17 ~ 23:09:51) 
yani fiyatlara liman vergisi dahil değil dimi, anladığım kadarı ile sadece içeceksiz tam pansiyon ile seni limana bırakıyor tur satın alırsan geziyorsun almıyorsan kendi başına bişiler yapabiliyorsan yapıyorsun.. normal turdan daha mantıklı cruiseler en azından yemek dahil gece gidiyorsun


  • eja  (31.01.12 07:31:01) 
o fiyatlara liman vergisi dahil değil, normal turla kıyaslayınca avantajı-dezenavantajı kişinin tercihine göre değişebilir bence, ayrıca ekonomik yönden karşılayabiliyorsanız bence gemi seyahati daha iyi alternatif. bir kere gece yolculuk yapıyorsunuz, sabah kalktığınızda gözünüzü farklı bir liman kentinde açıyorsunuz, seyahat yorgunluğunuz en minimal düzeyde,siz dinlenirken başka bir şehire gidiyorsunuz. cruise gemilerinde kara turuna katılmak oldukça pahalı, ağırlıklı olarak yaşlılar tarafından tercih ediliyor, bunun yerine tatile çıkılmadan önce gidilen yerlerin gezilecek, görülecek yerlerin çıkarılması ile sağlam bir fizibilite sonrasında gezmek, kara turundan daha eğlenceli ve ekonomik olur. bütün bu yazdıklarım henüz böylesi bir sistemde seyahat etmeyen ama araştırmalarım sonucunda epey bilgi sahibi birisi olarak yazdım.

dün de birisi bir soru sormuştu, belki oradan da merak ettiğin şeylerin cevaplarını bulabilirsin. www.eksiduyuru.com

ayrıca gemi seyahati yapmış birisinin bloğunda bunun ilgili yazısına da bakabilirsin fikir vermesi açısından. www.loplopculer.com
  • herşey çok güzel olacak  (31.01.12 22:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.