[]

Winamp Özelliği İle İlgili Soru?

Merhabalar,
benim bilgisayarımda düne kadar winamp yoktu. windows media playerin son sürümünü kullanıyordum. fakat radyo yayını yapmak için winamp 5.541 i yükledim . sorum şu; windows media playerde olan şarkılar arası çapraz geçiş özelliği winamptada var mı? varsa adım adım yazarsanız memnun olurum, şimdiden tşk.



 
shuffle'dan bahsediyosaniz "s" tusuna basmaniz yeterli


  • osuruklu  (06.08.08 23:16:28) 
çapraz geçiş dediğin shuffle sa var.
123 gibi bir tuş olmalı. onunla açılıyor.

  • gholeman  (06.08.08 23:17:17) 
Sanırım arkadaşın sorduğu shuffle değil. Çapraz geçiş; iki şarkı arasında geçiş sırasında, biten şarkının sesinin kısılırken, yeni başlayanın sesinin artması. Eğer buysa aradığın özellik; ever var winamp'ta. Bir yerde ayarı var ama tam hatırlayamıyorum.


  • tcp0203  (06.08.08 23:24:17) 
crossfading'se onu da ben anlatayım:

ctrl + p (preferences)
output
nullsoft directsound output (çift tık)
fading
  • infernal majesty  (06.08.08 23:28:51) 
öncelikle arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok saolun,tşk. nedemek istediğimi tcp0203 ve infernal majesty anlamışlar biraz daha anlatabilecek olan varsa yazsın...
fading sayfasında bir çok seçenek çıkıyor bu noktadan sonra neyapmam lazım
iki tane kutu var ve bir süre seçenek,
@ Old style fade on pause
@ Don't abort fadut when winamp is shutting down (bu işaretli olan kutu)
seçeneklerde şunlar;
* onstart(disable)
* on first start (disable)
* on end of song (disable)
* on pause/stop
* on seek
bundan başka birçok seçenek daha var. bu seçenklerden veya kutulardan hangileriye neyapcamı bilmiyorum açıkçası ingilizcemde yok.
açık bir dille yazarsanız sevinirim...
  • wertyu  (07.08.08 01:16:16 ~ 01:47:40) 
sıradan açıklamaya çalışayım:
@ pause yapıldığı zaman eski tip fadeout uygula diyor. farkı ne bilmiyorum.
@ winamp kapatıldığı zaman, (bu normal X'e tıklayarak da olabilir, görev yöneticisinden falan da olabilir) fadeout yapma, küt diye kes sesi diyor.

*on start: bunu anlamadım denedim bi şeyler ama ayırt edemedim bi türlü.
*on first start: bu ilk başlangıç. şarkı ilk başlarken artarak girsin mi girmesin mi...
*on end of song: şarkının bitişinde ses azalarak mı bitsin, dan diye mi.. bu da o. (şarkının standart bitişi, süresiyle, eceli gelip de biten şarkı yani)
*on pause/stop: siz manuel olarak şarkıyı durdurursanız ses azalsın mı.. mesela siz tıkladığınızda küt diye kesilmesini istersiniz, ama normalde azalsın dersiniz. o zaman bunu kapatmanız lazım.
*on seek: oklarla falan şarkıyı ileri/geri sardırırken ses artması/azalması olsun mu.. bu da onun ayarı.

en tepeden default'u ayarlarsanız açtığınız tüm seçenekler o süreye göre çalışır. ama her seçeneği aktif ettiğinizde sadece ona özel bi süre de ayarlayabildiğinizi görmüşsünüzdür. herhangi bi seçenek için bu özel süreyi ayarlamazsanız en tepedeki süre geçerli olacaktır. ayrıca fade sürelerini buffer'dan uzun tutarsanız uyarı verir, onun için buffer sekmesindeki buffer length'i de arttırmanız gerekebilir. (evet'e basarsanız verdiğiniz fade süresine denkleştirir buffer'ı zaten ama buffer'ı arttırdıkça işlemci kullanımı artarmış, öyle bi uyarı var.)

yapamadığınız yer olursa yazın yine.
  • infernal majesty  (07.08.08 02:10:41 ~ 02:22:25) 
@goodbyecruelworld: klavyedeki "s" tusundan bahsediyorum "saygili" arkadasim.


  • osuruklu  (07.08.08 11:46:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.