[]

laptop klavyesine su dökülmesi

merhaba canlar, başlıktan anlaşılacağı üzere laptop klavyeme su dökülmüş ve ben bunu 4-5 saat sonra fark ettim. lap top açılıyor işleyişte bir sorun yok ama takdir edersiniz ki klavye çalışmıyor. saç kurutma makinesi denedim bir kaç tuştan tepki aldım, başka bir önerisi olan varsa klavyem çalışırsa pek sevinirim. sevgiyle kucaklıyorum sizleri.




 
klavyeyi sökebilme şansın varsa söküp prince yatır. ya da klavyenin üzerine prinç dök. aslında klavyeyi ters tutabilme imkanın varsa yer çekimi ile sular da sızacaktır. 2 gün bekle. eğer içinde sıvı varken devrede kısadevre olmadıysa çalışacaktır. aksi halde laptop modelini internette aratıp yeni klavye alacaksın. ya da masaüstü klavyesi kullanacaksın.


  • eeb  (30.01.12 17:39:21) 
cok yakin zamanda ben cay ve corba ile iki deneysel calisma yaptim ve corba dan sonra bazi tuslar 3 hafta sonra düzelse de %100 fonksyonalite yakaladim ama cay da 3 hafta gecmesine ragmen klavye hala islevsiz,yani abus subuk harfler yer degistirdi,düzelecegini düsünmüyorum acikcasi su saatten sonra .

su sanirim daha basit kaliyor bikac gün tam kurumasi gerekir ama sonra cok iyi sonuclar alirsiniz derim.
  • serabetan  (30.01.12 17:39:54) 
tuşlar yer değiştirmiş durumda. pirince yatırmayı planlıyorum. ne yazık ki klavyeyi sökme şansım yok. açılırken bios ayarlarına gidiyor direk bunun suyla bir alakası olabilir mi ?


  • mcgrever  (30.01.12 17:50:06) 
evet bir tus basili gözüküyo olabilir sürekli.

ondan isterseniz bi gün bekleyin tam olarak kurumasini.ek klavye ile kullanmayi deneyin ama laptop klavyesi aktif olacagindan fayda etmeyebilir.
  • serabetan  (30.01.12 17:57:55) 
bataryasını çıkar pirince yatır büyük ihtimalle pirinç dökülen sıvıyı ve nemi kurutup cihazın çalışmasını sağlayacaktır.bir iki gün pirincin içinde kalırsa iyi olur bataryayı mutlaka çıkar geçmiş olsun


  • pars54  (30.01.12 21:11:09) 
Öncelikle geçmiş olsun , bana da 2 ay önce oldu. Servisten 180 kağıt aldılar , haberın olsun.


  • hicunutmam  (30.01.12 23:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.