[]

Smmm staj başlangıç sınavı

Bu gün staj başlangıç sınavına kaydımı yaptırdım ancak daha sonra smmm sınavıyla ilgili kitap araştırması yaptığımda rahat söyleyebilirim 2 tane meydan larousse kalınlığında 2 cilt kitap çıkardılar karşıma şimdi bu smmm staj sınavında çalışmak için daha pratik bir yol yok mu ? Mesela açıköğretime rahatlıkla söyleyebilirim ki esas kitapları açmadan yardımcı kitaplar aracılığı ile bitiren biriyim hatta son sene baya bir ortalama yaptım.. onun üstüne böyle koca koca kitaplarla ve bir o kadar ağar, ayrıntılı derslerle karşılaşmak beni şok etmedi değil.. Bu durum eğer yayınevlerinin kitabı kalın,fasikül fasikül gösterip fiyatını arttırma gibi bir ticari eylemden oluşmuyorsa bu smmm sınavına daha pratik bir çalışma yöntemi yok mudur ? Zaten bir işte çalışıyorum birde üstüne bu derece ağar dersler feci moral bozucu.. Yoksa kursa mı gitmek lazım kasmak yerine ?




 
ben de evde o kalın kitaplardan çalışarak iki sınav denemem oldu. ikisinde de yeterli puanı alamadım. daha sonradan murat açıköğretim smmm kurslarına gittim ve çok rahat bir şekilde geçtim ama biraz fazla kastım. herneyse açıköğretim kursuna giden bir arkadaşın veya bunun kursuna giden bir arkdaşından ders notlarını alırsan biraz daha şansın artabilir. ama yine de vakit kaybetmemek istiyorsan en iyisi akşamları murat açıköğretimin smmm kursuna giderek yüksek ihtimalle başarı sağlayabilirisn. ben pişman oldum. iki sınav dönemini boşuna harcadığımdan. eğer istanbul da isen kesinlike mecidiyeköy murat açıköğretim i şiddetle tavsiye ederim. bizim sınıfta 2008/ mart dönemi sınavında 25 kişiden 21 kişi başarılı oldu.


  • murty  (06.08.08 22:41:03 ~ 22:43:07) 
ben islam çankayanın tewk cilt olan 1000 sayfalık kitabından çalışmıştım 2003 senesinde.kursa falan da gitmedim ilk seferde 100 sorudan 59 unu yapıp 61,5 puanla sınavı vermiştim.ağırlıklı otalama oldugunu da ögrenmiş olmuştum bu yolla.başlangıç sınavında arkadaşların dedigi gibi babasının bürosunu işletip mesleki deneyimi 10 yıl dahi olsa kimileri oturmadan, kıçlarını kırıp çalışmadan bu sınavı verebileceklerini düşünüyorlar.ama yanılıyorlar.halbuki 3 ay çalışsalar akşamları 2-3 saatten kesin verirler.ha şimdi sistem falan değşti, inkilap tarihi, iktisat falan soruyorlar kolay mı oldu zor mu bilemem.esasında paran varsa bir de yüksek lisans başlat 3 sene yarıya düşsün.yoksa 3 sene çok.


  • amarat  (06.08.08 23:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.