[]

genel sağlık sigortası (basit bi soru, durum acil!)

ilgisizliğin bedelini ödüyorum şu sıralar.
kısa bir sorum var;

şimdi babamın sağlık güvencesi yok, öğretmen olan ablamın sağlık güvencesinden faydalanıyor. yani ben ve benden küçük kız kardeşim ortadayız. şimdiye kadar okulun verdiği karne ile gidip geliyordum. 22 yaşımda ve halen üniversite okuyorum, çalışmıyorum.
kız kardeşim de bu yıl başladı üniversite'ye 20 yaşında ve bekar.

kısacası: anne babasının sağlık güvencesi olmayan 25 yaşından küçük üniversite öğrencilerinin ne yapması gerekiyor? kız-erkek olunması durumu nasıl etkiliyor?

ne yapmamız gerektiğini en kısa ve net bir şekilde söylecebilecek olanları şükuya boğacağım.

 
ogrenci oldugunuz icin bir sey yapmaniza gerek yok. belki ogrenci belgesi ile bir yere basvurabilirsiniz bilemiyorum. ama mezun oldugunuzdan 10 gun sonra calissaniz da calismasaniz da prim odemek zorundasiniz.


  • comptrol  (30.01.12 11:35:48) 
nasıl yani bu kesin mi? yani 25 yaş altıda öğrenci isem kaymakamlığa gidip başvuru yapmam gerekmiyor mu? anne, baba sağlık güvencesi yok? berbat bir durum yaa..


  • kisa bisey olsun istemistim  (30.01.12 12:00:44) 
anne/babanin saglik guvencesi yok ise, ikisi de kaymakamliga gidecekler. sizin durumunuzu bilemiyorum. onlarin GSS'si uzerinden faydalanabilirsiniz ogrenci oldugunuz icin. Siz degil ama onlar prim odemek zorunda bence.


  • comptrol  (30.01.12 12:04:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.