[]

almanca

almanca öğrenmek istiyorum.

kendi kendime çalışmak için önerebileceğiniz kaynakları nedir?
bir de altı ayda, özel öğretmenle hangi seviyeye gelebilirim?

her türlü ipucu, tavsiye v.b ihtiyacım var.

ek: ingilizce biliyorum, dil öğrenimin yetenek ve tekrar, düzenli çalışma işi olduğunun da farkındayım.

 
kesinlikle rosetta stone. kurslardan bile daha etkilidir.


  • kuja  (30.01.12 10:18:42) 
(bkz: livemocha )

edit: almanca yorucudur. Artikeller falan insanı canından bezdirir. Yaş ilerledikçe öğrenmek de zorlaşır. Eğer keyif içinse başka dil deneyin derim.
  • whoosie  (30.01.12 10:22:05 ~ 10:23:30) 
@whoosie

maalesef iş için gerekiyor.
firma altı ayda almancada iyi bir noktaya gelmemi istedi, başarabilir miyim onu merak ediyorum.almanca bilgim ya/nein 'den ibaret :)
  • strawberry first  (30.01.12 10:30:43) 
eger istersen basarirsin ama yapabilmen icin gereken cok parametre war,en basta istek ve azim,ikincisi ise dile karsi yatkinligin.

dün de biri burda sormustu ben daha klasik egitim yanlisi biri olarak internet yerine erdem karabulutun bi almanca kitabi var sinavlara hazirlik onu öneriyorum herkese,almanca temelim varken ben 2 ay kadar sürede sifir hazirliktan ki 4-5 sene hic almanca kullanmamak da dahil buna,bana c1 almanca belgesi aldirtti.

ben begenmistim kitabin seklini ve örneklerini.

amac belge almaksa bu kitap cok etkili ama ben almanca ögrenicem ve kullanicam dersen kesinlikle yetersiz bir süre 6 ay.iyi noktadan kasit günlük konusmalari filmleri anlamaksa yetmez acikcasi.ama dil belgesi alma konusunda sizin basariniza ,isteginize göre bence yeterli bir süre olabilir.

bir de siin durumunuzda kesinlikle kurs da lazim,ben kurslardan daha cok özel derslerin faydali olacagini düsünüyorum,hem ayni paraya denk gelir hem daha efektif olur hemde seviyeniz diger insanlarin durumuna bagli olmaz ,ama illa kurs isterim derseniz istanbulda neresi iyi pek bilemiyorum acikcasi ama goethe den filan sasmayin bu tarz durumlarda eger kursa gitmek isterseniz.
  • serabetan  (30.01.12 10:56:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.