[]

bulmaca

gazetelerdeki bulmacayi cozerken genel kulturmu gerekli?demek istedigim hani varya boru sesi boyle sorular soruyor ve ortayada 1 resim koyuyorlar o bulmacayi cozmek icin neler yapmam gerekli?gercekten cozmek istiyorum ama yapamiyorum.Siz nasil cozuyonuz?




 
kendi içinde klasik bilgiler/sorular içerir bulmaca. çözemediklerinin ne olduğunu öğrenirsen bir kaç seferden sonra çözebiliyor olursun bence.


  • psikolog sulugoz  (29.01.12 17:47:45) 
bulmacaların kendine has bir yapısı var. mesela boru sesi genel kültürle çok ilgili değildir.
bol bol bulmaca çözün, yardımcı olması açısından bazı yardımcı kitaplar var standart cevapların olduğu onlardan alabilirsiniz.

  • Sarix  (29.01.12 17:58:10) 
başlangıçta, cevapları sonradan verilen bulmacalarla başlayın. bir soruyu bilemediğiniz zaman, o sorunun cevabını oluşturan aksi yöndeki sorulara bakın.bir de bulmaca çözmede tahminler çok işe yarar.

misal; yatay olan bir tanesini bilemediniz. o cevabı kesen dikey sorulara bakın. bilemediğiniz yatay soruda birkaç harf çıkacaktır. onlarla cevabı tahmin edebilirsiniz.

o şekilde tüm bulmacayı gözden geçirip çözebildiklerinizi çözün, çözemediklerinizi bırakın. o bulmacanın cevabı verildiğinde oturup her bilemediğiniz soruyu tekrar gözden geçirip, doğru cevapları siz kendi elinizle tekrar yazın.

yeni başlamak için çengel bulmacalar fazla gelir. onun yerine küçük kare bulmacalardan başlarsanız daha iyi olur. yöntem yine aynı. tahminlerle yapabildiğinizi yapın. sonra "geçen haftaki bulmacanın cevabı" çıkınca bilemediklerinizi tekrar kendi elinizle yazın.

zamanla bunu yapa yapa o bilgilerin çoğu yerleşiyor ve cevapladığınız soru sayısı artıyor. o noktada da çöze çöze gelişmeye başlıyor. cevaplarına bakmamaya başlıyorsunuz.
  • holy diver  (29.01.12 18:09:20 ~ 18:10:04) 
çogunlukla genel kültür önemli. mesela osmanlıca kelimeler çok çıkar. tabi bulmacanın kendine has ritüelleride vardır bunları çok çözerek ezberlerseniz, çözüm kolaylığına ulaşırsınız.


  • neysene  (29.01.12 18:19:05) 
database gerekli. çözdükçe öğreniyorsun. zaten hep aynı sorular. bir süre sonra ezberliyorsun ve sıkılıyorsun.


  • atmosphere  (29.01.12 18:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.