[]

Emekli anne baba için yaşanacak yer tavsiyesi

Bu tip sorular çok çıktı genel olarak herkes gezip görmüş sevdiği yeri yazdı. benim istediğim cevap daha açıklayıcı ve özel olması. yani genel olmaması. durumu özetliyorum başlıklar halinde cevap verirseniz çok sevinirim. kendi ailesinin aynı benim ki gibi bir durumu daha önce olan varsa veya siz emekliye ayrılıp bir yere yerleşmişseniz daha çok ilgimi çeker.

- anne baba araba kullanmayı bilmiyor. yalnız kalacaklar. bu yüzden çarşısı pazarı esnafı olan bir yer olmalı.

- istanbul gibi bir şehirde malumunuz komşuluk ilişkisi sıfıra yakın. onların da istanbulda fazla arkadaşları komşuları yoktur, akraba ilişkileri yok denecek kadar az. misafir gelip gitmez evlerine. bu yüzden gidecekleri yerde insanlar sıcak kanlı olmalı, kafa dengi olmalı. medeni olmalı.

- denizi çok severler doğayı da öyle. deniz kenarında bir yer olmalı ve ufak da olsa bahçesinde ekip biçebilmeliler.

- ayvalıktan aşşağısına inmediler hiç. bodrummuş çeşmeymiş görmediler. sadece oralar çok sıcak biz yapamayız diyorlar. bu yüzden nemi az olan bir yer olmalı

- tam teşekküllü bir hastane olmalı kışları hayat olmalı, elbette yazları kadar olmayacaktır ama en azından kendileri gibi emekliliğini geçiren birileri olmalı. minibüsleri yaz kış çalışan bir yer kısaca.

- burhaniye öreni çok severler bir kaç yazları orada geçti ama orda da kışın hiç insan kalmıyor o yüzden seçenekler arasından çıkarabiliriz.

zahmet edip okuyan ve cevaplayan herkese teşekkürler

 
amasra derim ben. denizi havası güzel. ama karadeniz ne de olsa kışın yağmuru bol.


  • fiyuuuu  (28.01.12 16:09:13) 
tekirdağ rulz.


  • charlesbukowskiineksi  (28.01.12 16:37:21) 
cevap veren arkadaşlar teşekkür ederim ama cevapları çok kısa değil de biraz da betimleyerek anlatarak neden orası olduğunu açıklayarak yazarlarsa sevinirim.

bi de ege tarafından hiç tavsiye yok o da ilginç :)
  • gotu patlak circir bocegi  (28.01.12 16:46:56) 
milas - ören sıcak ama nemi az bu sebeple rahat.


  • garnet  (28.01.12 17:13:42) 
ören +1


  • yatagants  (28.01.12 17:21:37) 
foça iyidir. izmire yakın. daha büyük biryer olarak fethiye de iyidir. daha büyük bir devlet hastanesi var, ama biraz daha sıcak olur.


  • marki  (28.01.12 17:47:21) 
karadeniz dersen akçakoca(düzce), marmara olur dersen çanakkale derim.


  • arras  (28.01.12 22:46:19) 
ordu/fatsa


  • antihero  (29.01.12 00:17:55) 
Canakkale Merkez

Tatil kasabasi havasini sonuna kadar bulursunuz. Ancak kucuk bir sehrin imkanlarina da sahip olursunuz. Dogasi cok guzeldir hem deniz (bogaz) hem de yesil olarak cok zengindir. Efsanevi ruzgarindan dolayi yazlari bunaltici sicak olmaz, olsa da cok koymaz. Ayni ruzgar kislari biraz soguk gecirir. Ulasim falan kolaydir, carsi pazar bolcadir. gidalar iyidir, tazedir. sehir ucuzdur.

Ufak bir arabayla cok rahat edilir. Araba kullanmayi ogrenip canakkale'ye yerlesmelerini tavsiye ederim. Akliniza yatar da baska ayrinti isterseniz sorabilirsiniz
  • Jaaaccckk  (29.01.12 00:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.