[]

İngilizce Çalışmaya başlamak/Çalışma sistemi konusunda feedback-mentor

Merhabalar, Yakında üds, sonrasında kpds var malum...
Ben üds den belli bir başarı aldım işte 50 üstü birşey..
Şimdi benim istediğim şey yani hedefim notumu yükseltmek. Bunun için de iyi bir çalışma sistemi oluşturmak istiyorum. Aranızda bana bu sistemi oluşturmada yardımcı olacak arkadaşlar varsa açığım. Bana bu konuda biraz fikir verirseniz sevinirim.

Saygılarımla

 
Merhaba,

Tavsiyem önce konu açıklarınızı kapamanız. Sanırım en yakın sınava en az iki ay kadar süre var. Oturun, en çok hangi konuda eksiğiniz var çıkarın. Bu konuları çalışacağınız haftalara bölün. Konunun ana hatlarını öğrendikten sonra, soru çözümüne ağırlık verin. Diyelim ki 'prepositions' çalıştınız, o hafta o konuyla ilgili bulabildiğiniz ne kadar soru varsa çözün. Bunları çözerken soru köklerine dikkat edin; çünkü bu iki sınav da sizin aslında ne kadar iyi İngilizce bildiğinizi ölçmez. Hız kazanmaya bakın. Konuları bitirdikten sonra beceri sorularına ağırlık verin. Okuma, boşluk doldurma ve çeviri sorularında bolca pratik yapın. Soruları çözdükçe tekniğine daha çok hakim olacaksınız.
Herhangi bir sorunuz olduğunda mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • marikaki  (28.01.12 11:08:19) 
@marikaki & @sopiro

Saygıdeğer hocalarım, An itibariyle 2004 Mart Üds Sosyal Bil Testi çözdüm 1-35 soruya kadar.
Şimdi durumu sizinle paylaşıyorum;
1-6 Kelime bilgisi: 6/2 (6 soruda 2 doğru!bu kadar düşmüş durum)
7-18 Gramer Bilgisi: 12/5 (12 soruda 5 doğru! hakkaten durum vahim)
19-23 Cloze Test: 5/2 ( Gidiyim en iyisi eminönünde balık tutayım)
24-35 Cümle Tamamlama 12/7 ( bir bu sevindirdi biraz..)

Durum bu..
  • onyetele  (28.01.12 12:47:41) 
kelimeler için:

www.bademci.com

indirin.
  • bencilata  (28.01.12 14:34:10 ~ 14:39:52) 
@onyetele öncelikle bir sakin. cloze test dışındaki bölümler için telaşlanmakta biraz haklısınız. cloze test dediğimiz kısım ise o ilk gramer artı kelime bölümündeki eksiklikleri halletmenin akabinde çalışılması gereken bir bölüm. dediğiniz gibi sınav için not yükseltme amacındaysanız biraz ezber ile soru tekniği çalışmanız gerekecek. kelime bilgisi için ara ara bencilata'nın verdiği linkteki sözlüğe bakın, güzel bir çalışmaya benziyor. sanırım şimdiye kadar çıkmış sorulardaki paragraflar da dahil olmak üzere yapılmış bir kelime taraması olmuş.

ancak kelime ağırlıklı bölümler için esas tavsiyem kelime türleri ve ekler hakkında bilgi sahibi olmanız. böylece gördüğünüz bir kelimenin anlamını tam olarak bilmeseniz bile o kelimenin cümle içindeki yerinden ve aldığı ekten doğru seçeneği bulabilirsiniz. bu dediğim sadece kelime bölümü için değil, reading, cümle ve paragraf tamamlama, ingilizce'den ingilizce'ye çeviri (eşdeğer ifade/paraphrase) bölümlerinde de çok işinize yarar.

ha bir de sağın solun denemelerine güvenmeden önce çıkmış soruları bitirin, bazı kaynaklarda çıkmış soruları konuya göre tasniflerler, faydalı olur bu da.
  • marikaki  (28.01.12 22:47:39 ~ 22:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.