[]

İstanbul'da ehliyetsiz motosiklet kullanmak?

Arkadaşlar polis bir tanıdığa sordum. Sen adam gibi kıyafetini giy, kaskını falan tak. Çevirme olmaz, olsa da ceza yazmazlar dedi ama? Siz ne diyorsunuz? Var mı tecrübe eden? Elime bir şekilde bir motosiklet geçti, ama ehliyet falan o kadar uzun vadeli düşünmüyorum olayı...

Saygılar.


 
çevirme olayı dert olmasa bile biliyorsunuz istanbul trafığında motorlar az sıkıştırılmıyor. Yarın öbür gün kaza halinde haklı da olsanız haksız duruma düşüceksiniz.


  • geven kafa  (28.01.12 03:09:28) 
kadıköy göztepe bostancı civarlarında polis çok fakat ehliyet soran olmuyor. şöyle de bir şey var bağdat caddesinde gece ayyaş şoförleri ayıklamak için 3 şeritlik yolu 1 şerit e indirip gelene geçene tip tip bakıyor polisler.
bence polislerden değil de, ehliyetsiz motorla kaza geçirdiğinde en boku birine vurduğunda olacaklardan tırs.

  • olaguer  (28.01.12 03:12:17) 
25 yıl boyunca ehliyetsiz motorsiklet kullanıp da ceza alan adam görmedim.


  • hayrullah amazingogullari  (28.01.12 04:00:25) 
2 kere ehliyetsiz yakalandim. ikisinde de bi daha gormiyim karismam diyim saldilar. Yine de sakat is. Hele kaza falan olursa.


  • chavezding  (28.01.12 04:21:45) 
mümkün olan en kısa zamanda sağlam bir polise denk gelinde ebenizi tersten görün. motorunuzu garaja çeksinler. 2000tl yakın masrafınız olsun.

bu arada kask mont eldiven bot takmayın sakın mümkün olan en kısa sürede soyunuz kurusun.

en iyisi siz bir kaza yapında kötürüm olun ama ehliyetiniz olmadığı için karşı taraf haklı olsun.

geberin.
  • fukka  (28.01.12 06:23:23 ~ 06:31:00) 
bu hava da birak ehliyeti akli olan motosiklet kullanmaz.. ama yok ille de kullanicam diyorsan merak etme cevirme olmuyor, olsa da bir sekilde yirtarsin..

ben senelerce y.ici/y.disi her türlü araci alkollü/alkolsüz kullanirken cevrildim polisler her yerde ayni bayansan gec diyorlar. erkeksen tipine bagli ;)
  • Mügüs  (28.01.12 08:48:23) 
@fukka abartma panpa. Motosiklet kullanmayi iyi bildikten sonra ehliyetin yaratacagi fark nedir? Ehliyet kurslarinda mukemmel surus egitimi mi veriliyor? Bi suru ehliyetli kasap var trafikte.
@dergus bence olasi bi kazada basinin agriyacagini dusunerek ehliyetsiz kullanma.

  • durdenist  (28.01.12 10:05:11) 
@fukka +1.

neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorum.bir de sorup soruşturuyorsunuz.ne olacak kurallara uyunca? risk almaya değecek bir şey mi?
  • aylakadam  (28.01.12 12:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.