[]

hangi vitaminim eksik nasıl öğrenebilirim?

bu gün tesadüfen ağızımın kenarındaki yara için doktora gittim,

a vitamini eksikliği dedi mesela..ama önemli bişey öğrendim.
hafif bi cilt bozukluğum var bunu ergenlikten kalma, güneşten filan sanıyordum bu da bu vitamin eksikkenmiş.

gözlerimi yıllardır bozuk sanardım.. gece araç kullanamazdım, bu da a vitaminindenmiş

her neyse varmı bi check up yöntemi yaptırayım da sonra; "kardeşim her sabah yarım a vitamini tam b vitamini sabah öğle c vitamini tok karnına 2 dalma d vitamini, yemek sırasında demir ilacı" filan desin?

 
bir multivitamin hapi alin, sabahlari, gunluk olarak hemen hemen butun eksiklikleri yuzde yuz karsiliyor onlar, rahat edersin.


  • nekodunlangafana  (27.01.12 21:30:27) 
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (27.01.12 21:30:52) 
@nekodunlangafana

peki multivitamin alsak bazı vitaminin fazla alımına yol açıp başka rahatsızlığa neden olmaz mı?
  • ibomiu  (27.01.12 21:37:21) 
vitaminler ikiye ayriliyor yagda eriyen ve suda eriyenler yagda eriyenler a,d,k
su da eriyenler b ve c grubu suda eriyenlerin fazlasi idrarla disari atiliyor
yaga eriyenlerin fazlasi ise karacigerde depolanir asirisinin zarari var diye biliyorum.liseden kalma bilgi yaklasik 10 yillik hatalar oalbilir.
tipla hic ilgim yok makine muh.yim. daha iyi bilen biri anlatsa daha guzel olur,gecmis olsun.
  • nekodunlangafana  (27.01.12 21:45:24 ~ 21:46:00) 
vitamin eksikliklerinin belirtileri vardir zaten. mesela gece korlugu ve bagisiklik sisteminin zayifligi a vitamini eksikliginin tipik belirtilerindendir.

bilincsizce multivitamin kullanirsan hem parani bosa harcarsin hem de sagligin acisindan zararli olabilir. her ne kadar tablet halinde alinan vitaminler besinle alinan vitaminlere gore bagirsakta cok daha az emiliyorsa da, bir takim vitaminlerin fazlasi karacigerde birikir ve uzun vadede toksik etki yapar.

kanindaki vitamin ve mineral degerlerini kan testleri ile olcturup bir hekime danisarak gerekli takviyeleri kullanabilirsin.

eger onemli bir seviyedeyse bir sekilde kendini belli edecektir zaten vitamin ve mineral eksiklikleri.
  • sakura  (27.01.12 22:03:24 ~ 22:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.