[]

Muhabbet kuşunu alıştırmak?

Merhaba sevgili kus terbiyecisi papagenolar,

Esime yilbasinda muhabbet kusu aldim. Ben daha once cennet papagani besledim, hayatim boyunca kopegim oldu ama hic muhabbet kusu beslemedim.

Bu hayvan aldigimda yavruydu. haliyle hala oyle.

gayet öten, neseli, ara ara cikarttigim, bir iki saat sonra kendisi kafesine giren, datlu bi hayvan.

korkutmamaya, güzel yaklasmaya calisiyorum. yiyeceklerimi paylasayim, kafamda gezsin, gelsin klavyeme konsun falan istiyorum ama henuz bunlar hayal gibi.


soru su,

en son taktikler nelerdir bunlari alistirma konusunda?

ben ogretmen oldugumdan kelli 1,5 hafta daha evde olacagim. oyle seyler yapayim ki, korkmasin elimden, benden. gelsin.

 
avcunuza almak için çok ısrarcı olmayın. daha çok parmak uzatın. elinizin bir tehdit olmaktan çıkmasına yardımcı olur bu. yeterince kanka moduna girdiğinizde zaten o sırnaşacaktır size. parmağınızda bir-iki muhabbet kuşu videosu izletirseniz bir süre sonra klavyeden kovmak zorunda kalabilirsiniz. kafanıza konması, yiyeceklerinize yancı olması gibi şeyler için özel bir programa ihtiyacınız yok aslında; henüz yavru, zamanla alışacaktır. kendisiyle bol bol konuşmanız, bol bol yakın durmanız ancak özgürlük alanını ihlal etmemeniz süreci hızlandırır derim.


  • boshi  (27.01.12 00:41:14) 
cok acayip seyler deniyorum. tovbe yarabbim kus ya muthis oyuncu bisi olcak ya da psikopat olacak : (

bunlara muhabbet kusu sesleri dinletmek iyi bisey mi?
ayna almak iyi bisey mi?
telefonu karsisina koysam kamerada kendini görse?
elime oyuncak bir muhabbet kusu alip seviyor gibi yapsam, uzaktan kiskanip gelir mi?
  • la traviata  (27.01.12 00:43:54) 
adı üstünde muhabbet etmeniz gerekiyor :) sesinize alışır zamanla, uzaktan bile tanımaya başlar sizi. elinize yem koyup besleyerek elinize de alıştırabilirsiniz. ensesinin okşanmasına da bayılırlar, mayışırlar böyle..


  • ermanen  (27.01.12 00:52:53) 
degil ensesine, kuyrugunun ucuna bile dokundurmuyor. ucarken de söylene söylene ucuyor "ne dokunuyosun askjaeuqwehquıe2'^%+^+&%+/%+/%&(%" diyerekten.

bir kere sevebildim ilk aldigimda.

o da soyle oldu. elimle ona yavas yavas yaklastim. yarim metrelik mesafeyi yarim saaatte aldim milim milim giderek. en sonunda gagasindan sevdim on dakika boyunca hic pozisyon bozmadan. sonra kacti gitti. bu da boyle bir hikayemdir.

sevsin beni.

tehdit etmek ise yarar mi? icinde yag olan tava ile gelsem ve eger beni sevmezsen seni pisirip yerim desem?

açmayan ciceklere seni kesicem diye makasla yuruyunce ertesi gün aciyor diyolla.
  • la traviata  (27.01.12 00:56:34) 
taktik bilmem ama ayna alırsan seni sallamaz, bütün gün kendisiyle oynaşır


  • i was there  (27.01.12 01:05:50) 
ayna gibi bisi yapiim ama kendi fotomu yapistiriyim ona?

kendinde beni görsün? aslinda ne kadar birbirimiz gibi oldugumuzu fark etsin.

cirk desin. cikar beni sarilacagim sana desin.

baska fikir yok mu? bi de yukarida bir arkadas 10 aylik muhabbet kusunu kaybetmis, insallah bulur. a4'e fotosunu koyup kayip ilani verip evinin onune duvara falan bir yerlere yapistirsin derim.
  • la traviata  (27.01.12 01:14:50) 
kac aylik olduguna bagli olmakla beraber, yasi ilerledikce egitmesi zordur. eger cok kucukse kanadinin uclarini makasla kesebilirsiniz(boyle yazinca kulaga hos gelmiyor ama korkmayin tekrar uzayacaktir). boylece siz yemek yerken vb. yaniniza gelip sofradaki kirintilarla ya da marul vb. ile ilgilenebilir. zamanla size de alisip elinize omuzunuza falan konar zaten...

not: "kanat kesmek" canice geldiyse, kanatlarini uclara yakin kisimdan para bandiyla bir tur bantlayin:) "o da olmaz" diyorsaniz benden bu kadar:)
  • naalakasivar  (27.01.12 01:19:38) 
bizde bulunan modeli c ile başlayan kelimeleri öğrenme konusunda kabiliyetliydi. deneyim bence. canım falan öğretin. (:


  • isott  (27.01.12 01:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.