[]

Bir PC'yi Dedicated Kahraman Yapmak

Selam,

Elimde 3-4 yıl önce sorulsaydı sağlam konfigürasyonlu diyebileceğim bir PC var. Buna format atıp, Windows XP yükleyip tek bir uygulama (***.exe) çalıştıracak şekilde dedicated bir makine yapmak istiyorum. Başka hiçbir işle ilgilenmesin. Nasıl bir yol izlemem gerekir? Arka planda çalışan hangi servisleri kapatmalı ve nasıl? Başka ne tür ince ayarlar yapılabilir?

Sağ olun.

 
programin linux versiyonu varsa, linux kurun.


  • oharro  (27.01.12 00:36:48) 
@oharro, maalesef öyle bir şansım yok.


  • boshi  (27.01.12 00:51:47) 
su servisler kapatilabilir:
www.askvg.com
remote desktop olayi acilip ayarlar yapilir veya teamviewer falan kurulur.
ama senin ilacin linux benden soylemesi.

bir de programs and features - turn windows features on or off'tan oyunlar, media player, media center' ie, ivir zivir hepsini kaldirabilirsin.
  • samfisher  (27.01.12 00:56:54 ~ 00:57:58) 
cok bilgim yok ama programin hangi driverlari, servisleri kullanacagina bagli olarak degisir. guvenli mod sadece en temel driver ve servisleri calistirir, belki ise yarar. prime time da sorarsan daha fazla bilgi alabilirsin.


  • oharro  (27.01.12 01:01:31) 
services.msc'den bütün servislere ulaşabilirsin. programın ne olduğuna bağlı olsa'da oradaki çoğu servisi kapatabilirsin. Deneme yanılma yöntemiyle de yapılabilir ama bazı kapatılmaması gereken servisler var, onları kapattığında 30 saniye içinde windows kendini kapatmak isteyecek. Start menu > run'a "shutdown -a" yazarsan onu da engelliyebilirsin.

Kullanmadığın bütün donanımları device manager'dan disable edebilirsin (örnek olarak 56k modem, ses kartı, televizyon kartı, vs vs...
Servisler bittikten sonra task manager'dan explorer.exe ve gereksiz başka ne varsa uçurdunmu tadından yenmez. Ekran çözünürlüğünü de 640x480 16 renk'e düşürebilrsin ihtiyaç yoksa.
  • skatheist  (27.01.12 20:23:42) 
çok teşekkürler, önerilerinizi uygulayacağım.


  • boshi  (27.01.12 22:18:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.