[]

Kulakiçi kulaklıklar zararlı mı?

Kulaklığı kulaklıklarin zara yakınlık, hava sıkışması gibi sebeplerden dolayı kulağa zarar verdigini duymuştum. Ne kadar doğrudur? Ekstra bir zararları var mı normal kulaklıklara göre?




 
zararlımı bilmiyorum ama çok rahatsız abi bence


  • GibsonRules  (26.01.12 21:05:35) 
Uygun basliklariyla normal kulaklıktan çok da farkı yok bence. :)


  • kibrit kutusu  (26.01.12 21:10:58) 
kulak kirinin artmasına sebep oluyor, uzun süre kullanıldığında hava akımı sağlanamadığı için ve bu da enfeksiyon oluşumu riskini artırıyor.


  • cinna monster  (26.01.12 21:13:29) 
Aslında hrpsi azımsanamayacak kadar zaralı, bu bir senin kulaklıkla normal duyduğun ses disco etkisi yapabiliyor. İkincisi, kulak içikulaklıklardan böyle tıp gibi olanlar var, havayı geçirmesin diye. Onlar da hava geçirmediği için daha fazla basınç yapıp kulak zarına daha fazla zarar veriyor. Bunların esas amacı dışardan ses geçirmemek Tıpa gibi olmayan kulakiçi kulkalıklarla dadışarda gürültülü biryerdeysen, sesi daha fazla açıyorsun gene zarara veriyor yani...


  • öyleböyle  (26.01.12 21:15:25) 
merhaba,
bu tip kulaklıklar sesi kesebilmek için kulağın hava almasını engelliyorlar, sadece kulaklığın (pes seslerin) oluşturduğu hava, çok yakın bir mesafeden kulak zarına çarpıyor. dolayısı ile yüksek seslerle veya uzun süreler kullanımı pek önerilmiyor. ama naparsınız, moda işte :)
selamlar.
  • ohtararan  (26.01.12 21:16:38) 
Benim başımı ağrıtıyor nedense onlar.


  • bacardi cola  (26.01.12 21:18:48) 
Ben bir yıl bunları kullandıktan sonra kulağımı yıkatmak zorunda kalmıştım. Bir, evet kulak içi bakteri üreme hızını artırıyor. İki, ben sürekli itip durduğumdan dolayı zaten kulak içinde hali hazırda var olan waxin birikmesine sebep olmuştu.


  • reactor4  (26.01.12 21:27:18) 
zararlı. yüksek ısı oluşuyor.


  • karlmarx  (26.01.12 21:30:35) 
yüksek seste müzik dinlediğinde kulak zarına da zararı var. sırf bu yüzden 120 tlye aldıgım sennheiser ie4 kulaklıgı bir hafta sonra 50 tl'ye sattıgımı bilirim.


  • halitkin  (26.01.12 21:44:29) 
Cx500 almayı düşündüm ben de. Çok yüksek seste ve uzun süre kullanmayacağım fakat yine de zararlı sanırım. Ne yapmak lazım peki dostlar? Otobüste, yolda normal kulaklıktan bir şey duyulmuyor.


  • kibrit kutusu  (26.01.12 22:05:24) 
5-6 senedir kullanırım kulakiçi modelleri, kulak emizliğime de önem verdiğimden olsa gerek hiçbir sorun yaşamadım. ama şu da var ki; pek yüksek sesle dinlemem.

bu tip kulaklıklar izolasyon sağladığı için, otobüs-minibüs vs ile seyahatlerde o hayvani motor sesinden de kurtarıyor sizi. gayet orta-alt şiddette bi sesle, konforlu şekilde müziğimi dinliyorum...

diğer açık tip kulaklıklarda o motor gürültüsünü bastırmak için sesi de açmak gerekebiliyor. ortam sesi + şiddetli müzik sesi olunca da haliyle baya yoruyor kulakları.

velhasıl kelam, bence yararlı bile sayılır... ayrıca dilekçe ağzıyla yazdığımı farkettim yazıyı, seviyeyi düşüreyim: am göt meme.
  • excomzkko  (26.01.12 22:08:46) 
kulağımın içinde çıkan egzemanın kulakiçi kulaklıklar yüzünden olduğunu düşünüyorum. enfeksiyon riski var, sürekli temizlenebilen birşey değil. basınç yapıyor. sürekli yüksek ses kulağının içinde. böyle zararları var ama yine kullanıyoruz tabi.


  • r_u_h  (26.01.12 22:43:01) 
yıllardır kullanıyorum kulakiçi kulaklıkları zararı vardır diye düşündüm ama diğerlerini sevemedim. bunlarda sesi daha iyi alıyorum dış etkenler tak diye kesiliyor. gerçi kulakta ağrı nedeniyle bi kere doktora gittim ama adam kulak çubuklarını çamış gibi kulak yoluna sokmaktan olmuş bi daha yapma dedi 2 yıldır bi sorun yok. kulakiçi kulaklıklar suçluysa da o hayvani kulaklıkları taşımaya üşenirim ben. diğerleri de düşüpduruyor kulaktan adam gibi sabit durmuyor.


  • merena  (27.01.12 08:49:18) 
Kulaklıklar bakteri ve virüs bulaştırıp orta kulak iltahabına sebep oluyor


  • sunset0771  (27.01.12 10:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.