[]

Gürültücü komşunun yarattığı sinir harabiyeti için çözüm önerisi olan?

arkadaşlar, birkaç ay önce yeni bir ev aldık fakat alt komşunun gürültüsü ve duvarlarda ses yalıtımının sıfır olması nedeniyle hayat bana zindan oldu.

tüm gün süren muhabbetler şen kahkahalar zaman zaman kavga dövüş ve hakaretlerin geceleri 12den sonra tam yatak odamızın altına denk gelen odada devam etmesi yüzünden uyku yüzü göremez oldum. hayır iki çocuk ve anne babadan oluşan normal bir çekirdek aile sonuçta halden anlamaları gerekir dedim bir gün komşumun kapısını çalarak durumu izah ettim. kadın hafiften suçlanarak tamam dedi. fakat aradan kısa bir zaman geçtikten sonra aynı tas aynı hamam.

dün gece mesela 12.30 - 1.00 arası kalınca bir sopayla yere iki defa vurmama rağmen hiç üstlerine alınmadan bağrışmaya devam ettiler. eşim zaptetmese o saatte kapılarına dayanacaktım.

çözüm önerisi olan varsa çok müteşekkir olacağım. sinir minir kalmadı çünkü.

 
polis?


  • bryan fury  (26.01.12 10:38:43) 
walla henüz o aşamaya gelmedim ama bildiğim kadarıyla iş oralara gittiğinde mahkeme kanalıyla bilirkişi gelip evde desibel ölçümü yapıyormuş. eğer öyleyse bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.


  • aegis the genuine  (26.01.12 10:41:28) 
Pana sana şimdi çok güzel bir öneri;
Sesin geldiği odanın içinde havaya zıplaya bildiğin kadar zıplayıp yere düşerken topukların yere gelecek şekilde düşüşünü gerçekleştiriyorsun. Bu dediğimi düzenli olarak 5 dakikada bir 5 kere yapıyorsun. Sonra durumdan rahatsız olan alt komşun kapıyı çalıyor ve diyalog şu;

-Bu gürültüde ne efenim, evi başımıza mı yıkacaksınız
+Siz kimsiniz ki gürültüden bahsediyorsunuz ? :O (senli benli diyaloga girme burda)
-Gürültüyü kesecekmisiniz
+Siz keserseniz kesilir (hadi şimdi siktir git)

Dene bi. Yaparsan buraya da gelişmeleri ve diyalogları yaz.
-
  • Bysb  (26.01.12 10:48:59) 
polise de şikayet et alt katta kavga var adam karısını öldürüyo heralde de. gece gece polis bassın huzurları kaçsın. bi de üstlerinde oturmanın avantajını kullan balkona astıkları çamaşırları kirletmek, camlarını pisletmek vb.

maalesef bazıları apartmanda oturma adabını bilmemekte ve kanunlar bu konuda bir şey yapamamaktadır. normalde medeni bir insan olsa uyarın karşısında utanır bi daha yapmaz, ama böyleleri olayı iyice hırslandırarak sürdürme eğilimi gösterir. üzülerek onların yaptığı terbiyesizliğin aynısını yapmak dışında bir seçeneğin olmadığını belirtmeliyim.
  • josephinebrunsvik  (26.01.12 10:50:48) 
gidin hemcinsinizle arkadas olun. alttan alttan bu evliligin yurumedigini, ayrilmalari gerektigini bilincaltina yerlestirin.

daha hizli ve adice yapmayi dusunuyorsaniz, ki ayiptir :P, partnerlerden birinin digerini aldattigini belirten kanitlar yerlestirmeniz de zor olmasa gerek :).

onun disinda polisin yaninda da cocuklar icin social services denen nanenin turk modeli varsa onlari cagirabilirsiniz siddetli gecimsizlik bahanesiyle.. belki akillari basina gelir. kapinin altindan sik sik evlilik terapisti kartviziti atabilirsiniz.

ya da bikmadan her defasinda gidip konusabilirsiniz ama muhtemelen yasadiklari sinir harbiyle o saatte komsularini dusuneceklerini sanmiyorum.
  • natnan  (26.01.12 11:11:20) 
dostum sürekli sevişmeni tavsiye ederim. imkanın varsa yap, benim de öğrenci evinde yaşadığım yıllarda aynı sorunum vardı. düzenli olarak 1 ay boyunca her gün farklı farklı hatunlar getirerek bu sorunu çözdüm. işin hinliği, tam kavga dövüş edecekleri vakit ben işe girişiyordum. şehvet seslerinden rahatsız oldukları ve çevreye yaydıkları gürültüyü de fark ettikleri için ellerini kollarını bağlamıştım. tam atışıp gürültü edecekleri sırada işe sürekli o zamanda başlamamdan bir süre sonra anladır. apartman toplantısında konuşup anlaştık elemanla, o günden sonra bir daha sıkıntı olmadı.


  • hayrullah amazingogullari  (26.01.12 15:55:16) 
Yatak odanın yerini değiştir ve gece yüksek sesle çalan dırrrrrr diye bir saat al onların yattıkları oda üzerinde sizin uygun olduğunuz günlerde saat sabah 3:00 vb saatlerde dongurdasın şikayete gelirlerse ilaç saatlerinde çalıyor kusura kalmayın diyin kapıyı suratlarına çarpın


  • sunset0771  (26.01.12 16:27:24) 
herkesin tavsiyelerine teşekkür ederim. kademe kademe hepsini deneyip sonuçları sizinle paylaşacağım.


  • aegis the genuine  (27.01.12 10:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.