[]

Sol omuz ve kol kas gelişimi

Arkadaşlar hepinize merhaba.

kısadan ve hızlıca konuya girmek istiyorum.
ara ara dönemsel olarak vücut geliştirme salonlarına gidip çalışıyorum. düzenli olarak yapmadığım için 2 ay gidip bırakıyorum. daha sonra evdeki aletlerle fırsat buldukça ve aklıma estikçe çalışmaya çalışıyorum. bunu salondaki hocalara sormak aklıma gelmedi fakat şimdi görüyorum ki gerçekten sormam gerekliymiş.
sorum şu:
sağlak biriyim ve sağ omuz ve kolum sola göre daha gelişmiş. genel görünümde sol omuz kas pazu kıvrımlarım sağa oranla daha belirsiz ve zayıf. bu durumu dengelemek basitçe sola daha fazla çalışmakla mı olur yoksa farklı yöntemleri var mıdır.

nasıl bir program uygularsam sağlıklı olur. bilen varsa yardımlarını esirgemesin lütfen.

 
vücut geliştirme aleminde denir ki:

asimetri durumlarında, dumbelldan uzak durarak barla (uzun demir, halter yani) çalışmaya devam edin. yani ne egzersiz yapacaksanız mümkün mertebe sağ ve solun ayrı ayrı çalıştığı dumbell yerine, ikisinin beraber çalıştığı barı kullanın.

zaman içinde, yıllar içinde asimetri geçer.

asimetri zor bir konudur. nice pro bodyciler bunun sıfırlayamamışlardır.
  • bencilata  (26.01.12 01:35:02 ~ 01:35:25) 
Sağ kolunla bir sette 10 tekrar yapıyorsan, solla 12 tekrar yapabilirsin. (salondaki hoca söylemişti.)

www.bodyforumtr.com
  • nickini vermek istemeyen uye  (26.01.12 01:39:22) 
mesela ilginctir, asimetriyi onlemek icin bar yerine ozellikle dumbell kullaniyorum ben. bar oldugunda iki kol ayni oranda calismiyor bence, bir kola daha fazla yuk biniyor. ama dumbellda boyle bir sorun yok. o kol tek basina kalkip inecek sonucta.


  • rebio  (26.01.12 03:23:04) 
asimetri bir bolgenin digerinden daha fazla ya da daha az calismasi nedeniyle olur. bunu bozmak icin de iki bolgeyi de ayni gucte ve miktarda calistirmak gerekir. sanirim bunun icin en iyi yol bar yerine dumbel lar ile calismaktir. sebep? bar ile calisirken zayif bolge istediginde yyukten kacabilecek guclu olan diger bolge bu acigi kapatmak icin daha da zorlanip daha da guclenecek. fasit daire yani. o yuzden dambilla calismak ve mumkunse zayif bolgeyi birer ikiser kilo fazla agirliklarla calistirmak dengeyi yakalamak adina basarili olacaktir.

bunun disinda asimetri anatomik bir durum da olabilir. bunu asmanin diger bir yolu da kaslari buyutmektir. ayni gogus ortasindaki bosluk gibi sen buyumeye basldikca o goruntu zamanla kaybolacaktir.
  • gunlerin kopegi  (26.01.12 07:26:46) 
Strict Curl'ler(Biceps) ve Strict Press'ler(omuz) ile ve barla çalışmalısın.


  • arnold schwarzeneger  (26.01.12 07:47:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.