[]

Haşlanmış yumurtanın sarısı?

Arkadaşlar selamlar;

Protein ağırlıklı besleniyorum. Tavuk, balık, yumurta, peynir, süt gibi gıdaları yoğun tüketiyorum. Spor yaptığım için bolca proteine ihtiyacım oluyor fakat yapay protein vb gibi ek gıdalara kesinlikle karşıyım.

Şimdi yağlı beslenmemeye ve biraz da kilo vermeye dikkat ettiğim için yumurtanın sarısı bana önerilmiyor. Fakat neden yememek gerekli bu sarıyı?

Sadece beyazı da yenmiyor be arkadaş.

 
ufacık şeyde cok fazla kalori oldugu icin. sabah 4-5 tane yumurtayı sarısıyla yersen kilo veremezsin (: ve bi süre sonra kolestrol problemi yaşarsın


  • rurouni  (26.01.12 00:19:14) 
kardeşimde seninle aynı şeyi yapıyor günde 4 yumurta yiyor. ayrıca kendisi çok iyi bir kondisyonerdir. sporcu sağlığı konusunda bir çok eğitim aldı. sarıyı yemiyor çnk yüksek oranda yağ ve kolestrol içeriyor. yememeni tavsiye ederim.

yemekte zorlanıyorsan biraz baharatla süsleyebilirsin. karabiber, tuz yakışıyor diye biliyorum.
  • ucankedii  (26.01.12 00:24:50) 
Sporcu olsun olmasın yumurtanın sarısı kimseye önerilmiyor. Onu tüketip de karaciğeri yormamak lazım.

Yalnız yapay proteinden kastını çözemedim. İnsanlar oturup azotu hidrojeni birleştirmiyor. Bilimsel araştırmalarım yok ama gördüklerim, duyduklarıma göre protein tozunu sonuna kadar savunuyorum. (bkz: #26637396)
  • nickini vermek istemeyen uye  (26.01.12 00:55:43) 
kim demiş yumurtanın sarısı önerilmez diye? gayet faydalıdır yumurtanın sarısı. abartılacak kadar kalorisi ve yağı da yok.


  • groove salad  (26.01.12 03:05:04) 
yumurtanın sarısı aklandı. yiyin gari. kolesterol ayağına önermiyorlardı suçladılar ama kolesterol hepimize lazım gençler hücre yapımında falan ne kullancak bu vücut hiç kolesterol almazsak. fazlası zarar. kendisi değil. bence ye.


  • merena  (26.01.12 09:54:03) 
Yumurtanin sarisi faydalidir. Bu yuzden gonul rahatligiyla tuketebilirsin.

Protein tozlari zararsizdir diyen cahillerin lafina sakin aldanma. İstersen kullanmadan once ast alt degerlerine bi baktir ardindan 3 ay bu tozlardan kullanip bir de oyle baktir. Degerlerdeki tehlikeli yukselisin tek nedeni protein tozlaridir. Karacigeri eline alirsan diger organlarin aksine geri donusu olmaz. Protein tozlari hakkinda prof. Dr. Ahmet Aydin in yazilarini incelemeni tavsiye ederim. Hic biri bahsettikleri gibi dogal katkisiz degildirler. Yuksek sicakliga maruz birakilarak uretilir toksik maddelerle doludur. Whey proteinin en saglikli kaynagi kefirdir. Spordan sonra ilk yarim saat 0.5 - 1 litre kefir icerseniz hem cok saglikli bi is yaparsiniz hem de gerekli proteini alirsiniz.
  • durdenist  (26.01.12 10:31:18 ~ 10:33:14) 
Yumurtanın sarısı faydalıdır demek ayıptır. Bu işi çözmüş, hayatını bu işe adamış vücut geliştirmecilere hakarettir. Aklandı diyen doktorlar haftada şu kadar tüketin diye kıvırıyor. Normal insanlara bile böyle sayıyla önerilirken, sporcu adama günde 72 tane sarı ye demek olmaz. O yüzden açık ve net: yumurta sarısını gönül rahatlığıyla tüketemezsiniz.
Yarışma dönemi günde 40 yumurta yiyen hocam sarıları çöpe atar, çünkü faydalı bir kısmı yoktur.

Protein tozuna zararlı demek ön yargıdır. Nedense ülkemizde tü kaka diye tanımlanmış. Oysa kanıtlanan, gözlemlenen bir yan etkisi-zararı bulunamadı yıllarca.
Ne 3 ay kullanması ne değerleri? Adamlar 15 yıl kullanıyor zararı bulunamıyor.

ekleme: Zararsız dememden kasıt: Protein tozları günlük tükettiğimiz diğer ürünlerden zararlı değildir.
  • nickini vermek istemeyen uye  (26.01.12 14:11:49 ~ 14:18:54) 
@nickini vermek istemeyen uye

prof dr. canan karatay'ın ve çapa tıp fakültesi beslenme ve metabolizma anabilimdalı başkanı prof. dr. ahmet aydın'ın kitaplarını okumanızı öneririm. hem yumurtanın sarısı hem de protein tozları hakkında ufkunuz açılır. köşe başlarındaki sikko diyetislerin lafıyla yumurta sarısını tehlikeli zanneden bilgi fakiri bir toplum olduk çıktık. 30 tane yumurta sarısı yenmez tabii. insan gibi günde 3 -4 tane yenmesinin bir zararı yok hatta oldukça faydalıdır. siz karbonhidratlardan, şekerlerden korkun. kaliteli yağlardan değil.

15 sene protein tozu kullanan adama birşey olmadı diye size de olmayacağı anlamına gelmez. bu tıpkı sigara içip 90 yaşına kadar yaşayan adamı örnek göstermek gibi. protein tozları içeriğindeki toksik maddeler ve doğallıktan tamamen uzak yapısı ve üretilişiyle oldukça zararlıdır. kanser riskini arttırır. karaciğeri de fazlasıyla yorar ve zarar verir.
  • durdenist  (26.01.12 20:00:03 ~ 20:05:16) 
Hocam verdiğiniz kitaplar isimler hakkında bilgim yok. Sadece sporcu beslenmesiyle ile ilgili, bu işe hayatını adamış, bu tarz şeyleri kendi vücutlarında denemiş adamlara göre konuşuyorum.
V.g de kabul edilmiş şeyler var ki o da yağ ve şekerden kaçınmak.

Protein tozu ile ilgili verdiğim örneği yanlış yorumlamışsınız. Tek bir adamdan bahsetmiyorum. Siz protein tozunun 3 ayda elle tutulur olumsuzluklara neden olacağından bahsetmişsiniz. Ben de diyorum ki yıllarca bu ürünleri kullanan sporcularda bile protein tozunun yol açtığı zarar görülmemiş.
Protein tozu el altından satılan ya da ne biliyim reçeteyle satılan bir şey değil. Her türlü araştırmaların yapıldığı, her türlü onayın alındığı ürünler.
(Yurt dışında bu işle uğraşmadım ama) Dünya'da protein tozlarına bok atılan dönem geride kaldı diye okumuştum bir forumda. Avustralya'da ise kullanımının çok yoğun olduğunu biliyorum.
Ama ülkemizde neden böyle karşı çıkılıyor anlamış değilim.
  • nickini vermek istemeyen uye  (26.01.12 21:37:59) 
kusura bakmayın da ilaçlar için bile her türlü araştırma yapıldığından gönül rahatlığıyla emin olamayacak durumdayken tarım bakanlığından onaylı protein tozlarına fazla güvenmeyin. siz o kullanan insanların kaslı kaslı sağlıklı hallerini baz alıyorsunuz ama karaciğerlerin böbreklerin durumunu bilemezsiniz. fonksiyon testleri yapılsa 3 ayı bile bırak 1 ayda enzim seviyeleri değişiyordur çoğu kişinin çünkü o protein tozları sentetik, ve sentetik olan her madde gibi fazla alındığında vücudumuza zararlıdır.

aklı başında hiç bir insan zaten günde 60-70 yumurta yemez. mantıklı olan 2-3 tanedir. protein ihtiyacını kırmızı vb. başka protein kaynaklarından da karşılayabilir çok spor yapan bir insan. gereğinden fazla su bile içerseniz size zararlı olacağından uç örneklerle kafa karıştırmayın. bilimsel dayanağınız olmadan atıp tutmak size inanabilecek insanları kandırmaktır.
  • merena  (27.01.12 08:02:04) 
Hocam kafa karıştırmak ya da 2-3 kişiden duyduğum şeyleri konuşmak gibi bir derdim yok. Vücut geliştirmede kabul edilmiş şeylerden bahsediyorum. Bu durumda sizin yaptığınız kafa karıştırmak oluyor. 2-3 tane demişsiniz. Müsabık olmayacak adama bile 6-7 tane sarısız öneriyorlar. Gereğinden fazlalık bir durum yok. Gün boyu yatan adam 5 tane yumurta yesin demiyorum zaten.

Kaslı kaslı adamlar demişsiniz...
Bahsettiğiniz karaciğer, bilmem ne fonksiyon testlerinin kralı bu adamlara yapılıyor. Bunlar sonucunda da herhangi bir zarara ulaşılmamış. Bu kadar basit.
Ben sadece bunu anlatmak istiyorum. Tozlar çeşitli ilaçlar ya da yasadışı maddeler gibi gizli saklı kullanılan bir şey değil. Ya da yine bu alanda kullanılan iğneler gibi tartışılan bir konu değil. Her türlü testlerin yapıldığı, her türlü onayın alındığı ürünler.
Nedense ülkemizde böyle gösterilip duruluyor.
  • nickini vermek istemeyen uye  (27.01.12 12:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.