[]

Ergen erkek kardeş sorusu 2

Merhaba

kardeşim hakkında bu ikinci sorum. Şimdi bizim ufaklık 14 yaşında 8. sınıf öğrencisi ve facebook hesabının mesajlarını kontrol ettiğimde bir kızla

-yiyişelim mi?
-tamam olur, yiyişelim sevqilim

gibisinden mesajlar olduğunu görüyorum, sevişmek isteyen bizim çocuk, kız da tamam olur diyor. Ben bilgisayardan bakıyorum mesajlarına, o içeriden telefondan mesajlaşıyor.

Bunlar normal şeyler değil. nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyım. yaşı henüz 14 bu çocuğun.

 
ya muhabbeti kız konularından aç aranız iyiyse başlar anlatmaya falan sonra sen kendinden gir ben su yasta basladım bu tarz seylere diye(yalan soyle 18 falan de akjdhaskjdasd) neyse ondan sonra biraz epic faillarını anlat guvenini kazanırsın oda anlatmaya baslar falan ondan sonra işte de daha gencsin git derslerine calıs lisede istemedigin kadar kız olucak,sevqilim olayı sakat ama g yerine q yazmış en buyuk sorun bu burda bence :D bu arada dişiysen bilemedim ya ben abisin diye şeyettim


  • GibsonRules  (25.01.12 22:40:34 ~ 22:41:06) 
niye normal olmasın kaç yaşında olmalı ki? sadece kibar olmasını öyle konuşulmaması gerektiğini anlatmalısın


  • mr fusion  (25.01.12 22:41:16) 
ön sevişmeyi uzun tutsun..


  • blackmail  (25.01.12 22:41:37) 
şimdi sevişelim mi, öpüşelim mi, seni özledim vs gb romantik ya da içten gelen bir konuşma yerine fazlasıyla kaba olan "yiyişelim" kalıbı ile oluşmuş bir konuşma? öncelikle bu gençler nereye gidiyor. ben kardeşimi değil de kızı feci korkuturdum. hayır kardeşininki de normal değil ama kızın ki hiç hiç normal değil.

bu yaştaki çocukların bu tür duygular yaşaması normal. fakat anladığım kadarıyla kardeşin biraz fazla erotik-porno fln izliyor. veya incide takılıyor da olabilir. öncelikle cinsel anlamda bir takım bilgiler vermek lazım. kadınlarla nasıl konuşulması gerektiğinden başlayabilirsiniz. fakat bence sakın msj.larını okuduğunuzu söylemeyin. onu utandırırsınız. hatta konuşmak bile mantıklı bir yöntem mi bilmiyorum? bilen bir uzmana danışmak gerek?
  • ucankedii  (25.01.12 22:50:28) 
90 dan sonra insan doğmayacaktı abi. ben olsam çok pis döverdim.

zöge: beni sinirlendiren cinsellik mevzusu değil seneye liseye başlayacak olan insanların konuşma üslubu ve türkçe'yi kullanış şekilleri.

yiyişelim sevqilim
  • bay meraklı  (25.01.12 23:02:35 ~ 23:30:06) 
14 yaşında yani aklıyla bir yerinin yer değiştirdiği bir erkek için gayet normal. normal olmayan sizin onun facebook mesajlarını okumanız ve onu denetiminiz altına almak istemeniz.


  • mlky lvn  (25.01.12 23:06:55) 
@mlky, 18 yaşına kadar herkes bir çocuktur ve çocukların kontrolü ailelerinde olmalıdır. yoksa 13 yaşında kız anne, 15 yaşında velet baba olur.


  • karlmarx  (25.01.12 23:13:24) 
nesi normal değil? burada normal olmayan tek şey sizin 14 yaşında birinin mahremiyetine saygı duymayıp mesajlarını okumanız.

edit: mlky'in cevabını görmemiştim bunu yazarken, aynı şeyleri yazmışız :)

tekar edeyim bari 14 yaşında biri için gayet normal bunlar. kaç yaşında girmesi gerekiyordu ergenliğe 30 yaşında mı? burada tek sorunlu sizsiniz kusura bakmayın.
  • hmm peki  (25.01.12 23:18:12 ~ 23:20:05) 
haklısınız. ama çocukluğun aşamaları var biliyorsunuz. erken çocukluk vs. ergenlik çağına girmiş bir çocuğun hareketleri için bu kadar tutucu olunmamalı bence.


  • mlky lvn  (25.01.12 23:22:04) 
anormal karşılayanlar ilk kaç yaşında öpüştü karşı cinsle? ya da ilk kaç yaşında masturbasyon denemelerine başladı merak ediyorum


  • mr fusion  (25.01.12 23:25:19) 
herkes insan hakları, kişisel özgürlükler uzmanıymış.

çocuk büyük olsaydı haklıydınız ancak 14 yaşındaki çocuk bu. siz ergen de deseniz çocuk sayılır. ailesinin de onu çaktırmadan kontrol etmesi normal bence.

burda herkes ergen kafasına sahip. kaçınızın çocuğu var o yaşlarda ve o yaşlara yakın? cahillikten abuk subuk şeyler yapmasını ister miydiniz o yaşlarda? ayrıca uyuşturucu, sigara gibi şeylere de bu yaşlarda alışıyorlar, değişik ortamlara girmeye başlıyorlar. ailenin takibi şart.

o yüzden sevgili ergenler mesajlarını okumaya hakkın yok bıdı bıdı demeden önce biraz büyüyün bence.

kişi 18 yaşına gelene kadar ondan ve de bedeninden ailesi sorumlu yasalar karşısında, başına bir şey gelirse onlar kanun karşısında suçlu olacaklar ve de en çok onlar üzülecekler. o yüzden elbette ki takip edecekler. amerikan dizilerinde yaşıyorsunuz maşallah. 16 yaşında ehliyet ve araba alıp, sahte kimlikle barlara akmayı marifet sayıyorsunuz sanırsam.
  • mea maxima culpa  (25.01.12 23:32:37 ~ 23:35:33) 
@mr fusion
aynen hacı ortaokuldayken 13 yaşına geldiğimizde sınıfta masturbasyona başlamayan erkek kalmamıştı yani böyle bunun normali.

edit: anormal görenler "benim gibi düşünmeyen herkes ergendir!!!1111" kafasında olanlar işte asafsfsa. böyle düşünen insandan ne beklersin başka.

allahtan ergenliğimde bilgisayar, internet vesaire yaygın değildi ve bizde de bulunmuyordu da böyle sik kafalı ebeveyn zırvaları ile uğraşmamıştım.
  • hmm peki  (25.01.12 23:34:14 ~ 23:46:18) 
benim gibi düşünmeyenlerin hepsi ergendir. bu kadar da geri kafalıyım.

nasıl okursanız okuyun ben türkçe yazdım. çocuğun cinsel istekleri, cinsellikle ilgisi, kız arkadaşı, kız arkadaşı ile yaptıkları-yapabilecekleri-yapması-yapmaması gerekenler vs vs vs ile ilgili hiç bir şey söylemedim. söylemeyeceğim de.

ben sadece 14 yaşında bir çocuğu ailesinin gizlice takip etmesinin normal olduğunu, hemen cuppadanak "nassıııılll mesajlarını okursunuz?" "ne pis, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz insanlarsınız siz" gibi yazmadan önce biraz oturup düşünmenizi söyledim. hala da aynısını söylüyorum.

sizin gibi küfürlü konuşmuyorum. ebeveyn değilim şükür, en azından şimdilik.
  • mea maxima culpa  (25.01.12 23:52:09) 
öncelikle
(bkz: 3. senelerini kutlayan liseli çift)
abi şimdikiler 17sine gelince karıcım kocacım diyor birbirlerine en basiti yukarıdaki örnek. e bunlar 3. senesini kutluyolarsa 14lerinde pekala yiyişelim mi diyolardır birbirlerine. yani kardeşinin yaptıgı yaşıtlarından farklı bir durum değil.
takip etmeniz iyi birşey.ama bunu sakın hissetirmeyin. bunun dısında diyalog kurmaya çabalayın.yediği bokları anlatabiliceği güvenebiliceği birisi olması lazım evde yoksa bu şekilde takip etmek çok işe yaramaz.
başının belaya gireceğini hissedene kadar hiçbir müdahelede bulunma bana kalırsa.kendisine yada herhangi birisine sıkıntı açıcak bir hareketini ön görüp onu engellemeye çalış.
kısacası hem uzaktan sessizce izleyen bir göz ol. hemde sığınabiliceği bir kapı.hiçbir hareketini saçma bulma.adam yerine koy.
şuan yaptıgı sey yanlış fakat tüm yaşıtları aynı şeyi yaparken ondan farklı birşey beklemek çok akıllı bir hareket değil.
ben ergenken boyumu aşan aptallıklar yapıp kendim örtbas etmeye uğraştım.ama aileme söylemek mecburiyetinde kaldıgımda, aslında başından söylesem cok daha rahat olurmusum hersey cok daha kolay ve basit bir şekilde çözülürmüş diye pişman olmustum.
kardeşinede bu bilinci yerleştir ki hem kolay kontrol et hem yaptıklarından haberdar ol.
  • racing2  (26.01.12 00:00:48) 
@karlmarx yaşınızı yazmamışsınız, ancak yapabileceğiniz en uygun şey kardeşinizle ilgilenmeniz, onunla kaliteli vakit geçirmeniz, spor-kültürel-sosyal etkinliklere beraber gitmeniz. elinizden geldiğince sizinle bir şeyler paylaşmasını sağlamanız.

o yaşlardaki halimize dönüp bakıyorum da ebeveynlerimizin bizimle hiç konuşmadıkları, ilgilenmedikleri, sorunlarımızı pek de dinlemedikleri, bir çok şeye yasak mantığı ile yaklaştıklarına ek olarak (en azından benim) bir şeyler paylaşacağım aklı başında bir abi-abla, hatta arkadaşımın bile olmaması önemli bir eksiklikti. olsa iyi olurdu. azcık yol gösterecek, kendi deneyimlerini bizimle paylaşacak.

ama tabii bunu da devamlı didaktik konuşmalar, müdahalelerle yapmamalı tabii.
  • mea maxima culpa  (26.01.12 00:08:35 ~ 00:09:37) 
çocuk ama yavaş yavaş büyüyor işte. 18 yaşında pat diye büyüyecek hali yok.


  • fortisvita  (26.01.12 00:10:51) 
@mea maxima, Benim yaşım 22, kardeşimle aramızda hatırı sayılır yaş farkı var. elime doğdu velet şimdi bu hallerde. oturduk n'apalım diyoruz.


  • karlmarx  (26.01.12 00:25:40) 
sadece prezervatifin önemini anlat yeter, gerisi onun bileceği iş.
kadınlar cinsel olgunluğa (mental açıdan demiyorum, fiziki olarak.) o yaşlarda çoktan ulaşmış olurlar. 9 yaşında mastürbasyona başlayıp 11 yaşında adet görmeye başlayan bir sürü kadın var. 14 yaşında napacak sanıyosun, yiyişecek heralde. daha öpüşmeyi çözmemiş olacağına göre yiyişmek olacak elbette yaptıı işin adı. neyse kızın evet fln demesinde bir problem yok.
sen gider de enleller, kısıtlarsan bastırılmış cinselliği olan problemli bir adama dönüşür kardeşin, kız da gider başkasına verir, üzülen kardeşin olur.
normal şeyler bunlar. sonra türk kızı kezban fln diyosunuz. böyle davrandığınız için öyle oluyorlar. ben de türk kızıyım da neyseki hiç kısıtlama görmedim de kimse kezban yakıştırması yapmadı şimdiye kadar.
  • goldentitan  (26.01.12 01:12:36) 
çocuğun allah yardımcısı olsun piii senin yok diye ne kıskanıyon sabiyi... neyse, bence anlamanız ve kabullenmez gereken durum şu: orta sona giden iki gencin öpüşmesi-yiyişmesi oldukça doğal ve sandığınızdan daha yaygın bir şey. bu durumu anormal karşılayıp hatta buraya soru açacak kadar büyütmeniz bende sizin ne zaman ilk öpüşmenizi yaşadığınız hakkında ciddi merak uyandırdı. yiyişelim mi? şeklinde bir girizgah yapması evet hayvansal bir yaklaşım olmuş bence burada odaklanmanız ve kardeşinize yol göstermeniz gereken konu bir hanıma nasıl yaklaşılması gerektiğidir. ha ama bence çocuğu çekip ben senin mesajlarını okudum vs şeklinde bir konuşma yaparsanız güvenini kaybedersiniz. Henüz yaşı 14 diyorsunuz bu sabi 8-9 ay sonra liseye başlayacak, abaza mı kalsın deli oğlan?


  • ack3000  (26.01.12 01:19:18) 
nası normal degil ya, o yasta bi erkek agac kovuguna bile hallenır. ıyı yıne bi adına hallenmesı.


  • bryan fury  (26.01.12 10:20:07) 
Yiyiselim mi, seks anlamında olmaya bilir. Özel hayat ihlali değil bu , ben 93luyum yine küçük gelebilir size ama 2000lere yaklaştıkça gerçekten düz mantık insanlar artıyor , benim çizgi filmlerden öğrendiğim şeyleri kardeşim bilmiyor, kültür seviyesi düşüyor, cahillik artıyor . Kardeşimin yaşındayken sahip olduğum genel kültür le onunki kiyaslanamaz , yaşadığımız ev aile aynı , sorun dönem . Bazen birşeyler bildiğini görünce şaşırıyorum :D

Sen doğru olanı yapmışsın, o mesajları gormesen o çocuk yanlış birşeyler yapabilirdi. Yukarıda konu hakkında sohbet et demişler mantıklı olanda bu, arkadaslarida kardeşin gibi sonuçta bilmesi gereken şeyleri sen soylemelisin bence, mesajları gördüğünü söyleme , kız konusu aç , cinselliğe girersin yavaş yavaş. Kendi kendine ogrenebilen, arastiran , bilinçli nesiller gelmiyor artık :D
  • utkucbkc  (26.01.12 18:34:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.