[]

popüler müzik

merhaba, uzun süre 70'li, 80'li ve 90'lı yılların müziklerini dinleyip günümüzdekileri ne akla hizmetse şiddetle reddettikten sonra hem elimdeki materyali tüketip sıkılmaya hem de ülkemiz ve dünya popülasyonu tarafından sevilen ve dinlenen güncel müzisyenlere ve türlere yabancılaştığımı düşünmeye başladım. adele isimli, chubby teen olarak sınıflandırılabilecek kızcağızı daha 2 hafta önce keşfettim mesela. insanlar dubstep diye bi şeyden bahsediyolar ama ne olduğunu anlamıyorum, justin bieber diye biri var ama sadece youtube yorumlarında kendisine sövüldüğünü biliyorum, lady gaga, rihanna, katy perry gibisinden ablalarımızın da üçer beşer şarkısını duyunca "hmm evet bu o galiba" diye geçiriyorum içimden ama bunları da ismen bilmeden dünyada yaşanamıyor olmalı zaten.

şimdi benim istediğim herkes tarafından sevilmek zorunda olmayan ama sevilse de bir şey kaybetmeyen ya da bilenin bildiği, son 4-5 senede kendine bir sevgi çemberi kurmuş, üst düzey popülariteye ulaşmış gruplar. mesela her ne kadar 4-5 senenin grubu olmasa da örnek göstermek gerekirse radiohead gibi bayık, emo şeyleri sevmiyorum (evet, radiohead çok bayık bence). daha hareketli, daha eğlenceli, veya daha az duygusal bi şeyler tavsiye edebilir misiniz mesela?

asıl kriter şu: çok insan bulunan bir ortamda açtığımızda çok beğenilse veya beğenilmese de herkes tarafından zorluk çıkarmadan dinlenebilmeli, mesela the beatles, lou reed, bob marley, mfö falan gibi. kimisi gibi insanı rahatsız etmemeli yani; g&r, black sabbath, deep purple hatta lynyrd skynyrd bile ben ne kadar sevsem de her ortamda dinlenemiyor.

bu benim last fm linkim, belki daha değişik ve tersine tavsiyeler konusunda size fikir verir: www.lastfm.com.tr

not: üstün bir eser söz konusu olmadıkça elektro gitar cızırtısından-gürültüsünden artık bıktığım söylenebilir.

 
koop
popüler değil herkes bilmez ama dinleyen sever.

  • in vino veritas  (25.01.12 14:04:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.