[]

Hangi araba ?

Selam arkadaşlar. Şubat ayında ikinci el araç almayı düşünüyorum. Kafamdaki araçlar Opel Astra 1.6 twinport, volkswagen golf 1.6 fsi, toyota corolla 1.6 hb. Sorulara gelirsek;

1) Motor performansı ve yakıt olarak en mantıklısı hangisidir ? Neden ?
2) Yol tutuş, güvenlik, konfor bakımından en mantıklısı hangisidir? Neden?
3) Sizin tercihiniz hangisi olurdu ? Neden ?
4) 25000 TL civarına başka bir alternatif öneriniz var mıdır ?

Bir türlü çıkamadım işin içinden. Şimdiden teşekkürler.

 
golf 25.000 tl'ye bulabilir misiniz bilmiyorum. Opel astra'nın motor performansından memnun kalmazsınız. Çekişi güven verici ama bir anda hızlanmıyor. Volkswagen onların arasındaki makul bir seçenek. 2. el piyasası da harika ama 25000 2. el fiyatı gibi geldi bana.


  • santiago nasar  (25.01.12 11:20:44) 
hocam astralar'da kronik şanzıman problemi var diyorlardı, bir de üstündeki motor yılların ecotec i ben olsam onu direkt elerdim.

Golf için konuşacak olursak, Fsi motorlar pek tutmadı biliyorsunuz, hatta ekşi'de ki başlığına bakarsanız orada da yazıyor olmalı. Nitekim artık üretilmiyor yerini tsi'a bıraktı. Bir de fsi motora lpg uygulanmıyor. Fsi dışında golf yol tutuş güvenlik bakımından tatmin eder lakin, yüksek km'li vw'den her zaman kaçınmak gerekir diye düşünüyorum. Bir vw sahibi olarak bunu söylüyorum.

Eğer corolla'nın tipini beğeniyorsanız, açık ara diğerlerinden üstün bir araç olduğunu düşünüyorum, sorunsuzluk ve kuvvetli 2. el bakımından.

25.000 civarına focus 2'lerin benzinli olanlarına bakabilirsiniz, hatta dizel bile olabilir ama yüksek km'li dizel yerine, benzinli alıp lpg taktırmak daha mantıklı geliyor bana. Yine o fiyat aralığında fiat bravo'ların 1.4 olanlarını bulabilirsiniz 2009 2010 olur. Yani yaşı epey yeni oluyor diğerlerine göre.

Son olarak da civic 1.6 vtec sport öneriyorum ben size. yani ep3 kasa civic'leri. Type-r ile aynı kasada o bile almak için yeter. Ayrıca sizi her konuda memnun edecek bir araçtır.
örnek vereyim
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com

şu da sözünü ettiğim bravo'lardan
www.sahibinden.com
  • chaoslord  (25.01.12 12:47:56 ~ 12:55:15) 
bence bu tür kıyaslamaları bir servisçiye/tamirciye sormak daha mantıklı.


  • holy diver  (25.01.12 13:31:12) 
bence tek bir modeleyönelmek yerine burdaki tüm modellere bakın
en temizini ve en içinize sineni alın.

  • sli  (25.01.12 16:44:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.