[]

kalp çarpıntısı, sıkışması.

kız arkadaşım bugünlerde pek uyuyamıyor, çok stresli ve yoğun bi final dönemi yaşamakta. yorgun, halsiz ve bıkkın bunların sonucu olarak da.

bugün eve uğrayıp biraz uzanınca, sol tarafa uzandığında kalbinde ciddi bir ağrı hissetmiş, biraz da nefes darlığı eşliğinde. sağ tarafına yatınca ya da hareket ederken, yürürken vs. bir sıkıntı yaşamamakta.


tansiyonu 14'e 8'di, akşamüstü şimdi tekrar yatmış sola yatınca yine aynı problem. sağa yatınca sorun yok.

nedir bu? eczane sıradan bir sıkışma dedi.
telaşlandım ben de. gelme diyo da gidicem sanırım.

 
stres ve sıkıntı kalp çarpıntısı ve ağrısı yapar. şayet "kalp krizi geçiriyorum, ölüyorum" tribine girip sürekli bunları tekrarlıyorsa, kafasına sürekli sınavlarını takarak moralini bozuyorsa ve başka problemleri de varsa bir psikaytriste gitmesi gerek. zira panik atak teşhisi konulabilir. hatta kolları falan da uyuşabilir, paniğe mahal yok. allah aşkına eczaneye giderek mi fikir alıyorsunuz ahaha iyiymiş.


  • hayrullah amazingogullari  (25.01.12 00:13:15) 
Bana da sıradan sıkışma gibi geldi.Yani sıradan derken, dediğiniz gibi stresten.Stresliyken sola yatması, stressizken sola yatmasına göre daha çok ağrı yapar.Lanet finaller biterse (eğer kafaya taktığı başka bir şey yoksa) geçer sanırım.Yine de hiçbir zaman sola yatmamak gerek.Şimdi gidecekseniz zor tabi ama gündüz eğer bulabilirseniz papatya veya melissa çayı içirin.Rahatlatıcı etki yapar.


  • grgn  (25.01.12 00:13:36) 
ya tansiyonunu sorarken herife danıştık. uyuşma ve herhangi bi başka ağrı ya da kalp krizi belirtisi yok zaten.

ara ara bu gibi dönemlerde çarpıntısı olur da herhalde şiddetli geldi tedirgin oldu. ben de oldum haliyle.
demir eksikliği de var zaten. ama öyle triplere girmez.
  • vital  (25.01.12 00:15:36 ~ 00:18:23) 
stresli dönemlerimde bana da oluyordu.
çok rahatsız ederse bir kardiyologa gorunsun ufak bir ilacla halloluyor.

  • kayranin kedisi  (25.01.12 00:23:42) 
nabzı kaç?

sigara çay kahve almasın. fazla sıvı almasın.
  • aksasu  (25.01.12 00:31:40) 
her komite döneminde bana da olur kendisini çok yormadan derslere devam etsin bir de kendini çok dinlemesin farklı şeyler yapsın ders aralarında..yanına gidersn bi sarıl biraz neşeli muhabbet et geçer.. sınawdan çıkınca bile biter zaten..


  • andlee  (25.01.12 00:31:52 ~ 00:32:29) 
uyuyacağım dedi, yattı. uyudu herhalde.
ağrı olduğunda hızlı atıyor. ama sonra normale dönüyor.
sigara zaten tüketmiyor.

bu aralar çay kahve de çok tüketti ama bugün minimumdaydı sanırım. çok su içer ama.
  • vital  (25.01.12 00:33:48) 
stresten sıkıntıdan oluyor bende soluma yatınca kalbim sıkışır gibi oluyor ama olmuyor aslında :) ben doktora gittim sorun çıkmadı sizde her ihtimale karşı uygun bir zamanda doktora görünün ama sonuç olarak kötü şeyler olcağını sanmıyorum.


  • natalz  (25.01.12 00:35:29) 
çay kahvede etkiler baya bi bu durumu sınawlardan sonra da sıkıntı oluşturursa kesin gitsin ama şuan için strestendir..bnm göğsümün derisi kalp her attığında inip kalkıyordu aradım tanıdık doktoru strestendir dedi sonra da bi daha olmadı zaten olmazsa bi pratisyane gidip ekg sine fln baktırsın..plesebo etkisi yapar rahatlar...


  • andlee  (25.01.12 00:50:50) 
Sıkıntıdandır.Uyuyabiliyorsa şanslı bile. Benim parmağıma kadar iniyordu ağrı kalbim ve kolumdan. Kalp krizi de geçirmedim hala yaşıyorum.


  • öyleböyle  (25.01.12 03:30:26) 
Kalp konularını tecrübe etmiş bir insan olarak söylüyorum ki; doktora gitsin bi eko, ekg çektirsin! Ayrıca kalbinin ağrıması diye bişey yoktur, kalp ağrımaz onu hissetme imkanı yok. Çarpıntı gibi mevzular da sola yatınca veya yüzüstü yatınca artmaz, yatış şekli çarpıntıya sebebiyet vermez veya çoğaltmaz. Stresten kaynaklı çarpıntı olabilir belki ama sol tarafında ağrı hissetmesi o bölümdeki kasların ağrımasıdır yani soğuk aldıysa misal ondan olmuştur, tabi belli olmaz ama telaşeye de vermeyin. O çarpıntılar geçse bile acilen sağlam bi doktora görünsün, hatta tek bi doktorun dediğine bakmasın bikaç doktora görünsün. Kalp bu, aksatmaya gelmiyor inan ki.


  • chimera9  (25.01.12 11:11:36) 
yoğun strese bağlı panik atak oluşmuş sanki nefes alamıyor boğulacak gibi sıkışma ve sık nefes alış kalbi hızlandırıyor oda baskı hissi oluşturuyor arkadaşını dışarı çıkar ortamdan uzaklaştır, müzik, açıkhava iyi gelecektir


  • sunset0771  (25.01.12 15:48:05) 
böyle şeyler olabiliyor, kendini çok yormasın, sıkışma hissine gelince, ders çalışırken bilgisayar kullanırken otururken falan eğri büğrü duruyorsa ondan olabilir.
-doktora gidin ama panik yapmayın

  • lonelily  (25.01.12 16:46:34 ~ 16:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.