[]

owencan

(Özet son paragrafta)

Bu adam sözlükte neden seviliyor? Diğer troll'lere etmediği laf bırakmayan sözlükçüler (iki gruptakiler aynı insanlar mı bilmiyorum ama genel kanı bu yönde) neden buna sempati besliyor?

Adam troll olduğunu itiraf etti diye mi? Eğer öyleyse, öteki troll'lerin de troll olduğunu anlayamayacak kadar salak mı sözlükçüler? Ki öyle de değil, ötekilerin nick altlarına troll olduğunu da yazıp eleştiriyorlar, ama owencan'ı bu şekilde övüyorlar. Yani itiraf etmesi mi önemli olan?

Yoksa etliye sütlüye karışmadığı için mi? Din ve politika hakkında değil de basit şeyler hakkında troll'lük yapması mı onu tahammül edilir kılıyor?

Söz gelimi nasilbirdemokrasiistiyoruz'u eleştirirken owencan'ı nasıl sevebiliyor sözlükçüler anlayamıyorum. nbdi sayfalarca edebi yeteneğini konuştururken, aynı zamanda Türkiye'deki islamcıların güzel bir portresini çizerken, emek harcarken nefret söylemlerine maruz kalıyor; öte yandan owencan nutella başlığına "Vasat çikolata" yazınca beğeniliyor. Yoksa insanlar nbdi'nin entry'lerinin gerçek düşünceleri olduğunu falan mı düşünüyor? Bu kadar mı tahlilden yoksun sözlükçüler?

Hakkında bu kadar yazacak kadar ciddi bir konu değil ama yazmış bulundum.

Özet: Öteki troll'lerden nefret eden sözlükçüler owencan'ı neden seviyor? Özellikle owencan'ı seven kesimden mantıklı cevaplar bekliyorum.

 
  • boray eris  (24.01.12 18:14:07) 
(bkz: #26101619)


  • xenophobe  (24.01.12 18:21:00) 
yazarların durum, konu ve olayları analiz kapasiteleriyle ilgili ben de aynı ikileme düşmüştüm: www.eksiduyuru.com
cevabımı burada aldım. gerçekten sözlüğün dikkate değer bir kısmı bildiğimiz gerizekalı sanıyorum. veya öyle demeyeyim de geç algılıyorlar. o başlığa cevap yazan herkes için söylemiyorum, genel olarak sözlük profili böyle.

owencan meselesine gelince, bu arkadaş bir iki kere mustafa kemal atatürk hakkında övgü dolu yazılar yazdı, trollük yapmayacağım tek insan gibisinden bir şeyler dedi, sözlüğün sevgisi ondan sonra katlanarak arttı. öyle yani. nbdi ise yazarlar tarafından anlaşılamadığı için kötüleniyor herhalde. ulan böyle dedim şimdi mesaj atar nbdi ben ciddiyim öyle düşünüyorum diye göt eder beni :))
  • deliverance  (24.01.12 18:26:47) 
Atatroll


  • block  (24.01.12 18:36:43) 
kroll olucam derken şerefsizlik yapmıyor çünkü


  • neira  (24.01.12 18:39:30) 
ikisini de sevmem, seveni de hic sevmem.

sozlugun en az %95'i gerizekali zaten. o sebepten cok takilmayin bu tur seylere. sozluk kullanici ve yazar tayfasini gozunuzde buyutmeyin.
  • entrapmen  (24.01.12 19:02:19) 
@neira: Hocam özellikle senden daha çok açıklama bekliyorum. Diğer troll'lerin şerefsizlikleri ne? Mesela dinci çizgisini koruyan bir troll'ün nesi kötü?

@jugador: Yaz hacı, çünkü bu söylediklerini genellemek yanlış olur bence.

@deliverance: Evet, genel bir gerizekalılık. Ya da hiç düşünmeden, araştırmadan yorum yapma hevesi. (bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)

@ötekiler: herkes Atatürk sempatisinden bahsetmiş genel olarak. Evet, haklısınız, son zamanlarda bundan dolayı sevilir oldu. Ama bu son birkaç haftadan önce de diğer troll'lere kıyasla el üstünde tutuluyordu, sempati duyuluyordu. Bunun sebebi nedir?
  • long live rock n roll  (24.01.12 19:02:52 ~ 19:04:42) 
@wide: Diğer troll'lerin de bir tarzı var. Onların farkı ne? Misal nasilbirdemokrasiistiyoruz emek veriyor troll'lüğe, çizgisini çok iyi koruyor ama eleştiriliyor. Benim owencan'a önyargım yok, troll'lüğü zaman zaman onaylıyorum. Esas olarak anlamaya çalıştığım şey, diğer troll'lere önyargılı olup owencan'a olmaması insanların.


  • long live rock n roll  (24.01.12 19:08:52) 
akasya durağı tarzı diziler, evlendirme programları niye seviliyorsa o yüzden seviliyor. anlaşılması kolay, sığ, "özet geçen" tarzda olduğu için. uzun uzun yazıları okumaya kim uğraşacak allahını seversen. hiçbir mantığı olmadan herkesin iyi dediğine kötü, kötü dediğine iyi de, sözlüğü karşına almış oluyormuşsun işte.


  • anonim yazar  (24.01.12 19:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.