[]

tırtılım

merhaba

rüzgarlı ve korkunç veya rüzgarsız ve sıradan gecelerden sonra sabah vakti kaldırımda yürürken yerde ıslaklıklar, bunların içinde de kümeler halinde tırtılcıklar görüyorum. baygın yorgun bezmiş bir halde kaderlerinin kendilerine çektireceği kim bilir ne türlü eziyetleri dünden razı halde bekliyor, dürtünce biraz kaynaşıyorlar ama akşama kadar her biri çoktan acımasız ayaklar altında ezilmiş, yok olmuş oluyor.

günlerden bir gün ben ve aleksandır yine bir sabah kaldırımda dolaşırken bir küme tırtıl görür ve bunlardan birini kuru bir yaprağa sarıp eve götürmüş. sonra biraz marulla beraber bir kavanoza koymuş (merak etmesin, kavanozun ağzını kapatmamış). baygın tırtılcık odanın sıcaklığının etkisiyle olacak biraz canlanır gibi olmuş ama marul yemeye pek niyetli değil gibiymiş. ertesi gün de büzüşmüş, tüylerini havaya dikmiş, hareketsiz, kupkuru bir halde kavanozun dibine yatmış kalmış. hoca bu duruma çok üzülür.

şimdi bence bu tırtıl ya öldü, ya da odadaki güzel havalardan faydalanıp kendini koza moduna soktu. ben ölmüş olduğu düşüncesindeyim ama "baktın bir gün kelebek olur rahatsız etmeyeyim onun içinde şimdi ne fırtınalar kopuyordur" diye dürtmüyorum. acaba dürteyim mi yoksa kuruduğundan emin olana kadar kavanozun dibinde kendisini ağırlayayım mı, ne dersiniz?

 
acaba ortamını biraz nemlendirse miydiniz?
belki de marul yemiyordur, başka yaprak seviyordur :(

  • kayranin kedisi  (24.01.12 05:15:45) 
Marul değilde yaprak koysanız hatta ufak ufak bir kaç çeşit olsa iyi olur, özellikle meyve ağacı yaprakları..

Ve bildiğim kadarıyla her tırtıl kelebek olmuyordu sanırım. Hatta baktım şimdi olmuyormuş. Yani beklentileri düşük tutmak lazım.. (:
  • c0sh_kun  (24.01.12 05:30:58) 
Ölse bile dünyanın en mutlu tırtılı olarak ölmüş olabilir. Olanlardan haberi varsa tabi.. Aleksandır kim bu arada konuyla ilgisi nedir :)?


  • öyleböyle  (24.01.12 06:04:32) 
bence dogaya biraksaniz ona en buyuk iyiligi yapmis olursunuz.

www.eksibition.org
  • mat couthon  (24.01.12 08:07:41) 
fotoğraf ekleyebilir misin? bi de o tırtıllar için fazla yapacak birşey yok maalesef. her sene belli zamanlarda kafalarına esiyor ve göç edecekleri tutuyor. göç ederken de kaldırımı kullanmaya kalkınca eziliyorlar hep. ama birdaha denk gelirsen parka, ağacın üzerine vs. bırakmanı öneririm.


  • jimicik  (24.01.12 08:55:12) 
koza moduna girmesi için önce etrafına koza örmesi lazım, ondan sonra içinde uyur onun.


  • r_u_h  (24.01.12 15:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.