[]

Sevr ile ermeni katliamı arasındaki sıkı ilişki

öncelikle bir kesim tarafından tepki toplayacağımı biliyorum. fakat zıt görüşlere açığım. çekinmeden yazabilirsiniz. herhangi bir tepkim olmayacaktır.

öncelikle ermenilerin katledilmiş veya katledilmemiş olması ihtimalleri mümkündür diye düşünüyorum (itiraf edeyim ihanet suçu işlediklerini düşünüyorum). gelgelelim "ermenilere soykırım uygulanmıştır" sözlerinin sevri yeniden diriltmek için söylendiğini düşünüyorum.

özellikle avrupa birliğinin uyum yasaları adı altında bunu dayatılması, amerikan devlet adamlarının bu konudaki tehditkar tutumları aslında ermeni soykırımının tehdit unsuru olarak karşımıza çıkarıldığının kanıtıdır. ayrıca ermeni katliamını dünyaya duyurmak için amerikalı ve avrupalı devlet adamlarının ermeni soykırım anıtlarını ziyaret etmeleri bunu destekleyen başka bir husustur. gelgelelim sarkozynin oy için tutumu herkesce malum.

peki bu kadar ülke bu tutumda iken bu masum bir hak arama şekline nasıl konabilir? tarihte birçok millet katledilmişken ve hesabı avrupa elinde silinmişken ve bize demokratikleşin derken sömürü ve banliyölerine kendileri büyük baskı ve zulüm yaparken nasıl olurda ermnilerin hakkını aramaları masum gözükebilir.

peki ermeniler kendi derdinin peşinde avrupa yada amerikadaki adamların bu durumu onları bağlamaz da diyebilirsiniz. peki kendi yaptıkları hocalı katliamı, karabağın işgali ney? karabağ onlarındı derseniz, peki osmanlının yaptığı neden suç?

şimdi bu bağlamda siz böyle yaptınız diyende masum değil. kendileri aynı zulmü yapmışken başkalarına bunu yaptınız demeleri ironiden öteye geçemez. birçok devlet adamı ermeni soykırım anıtlarını ziyaret ederken azerbaycan üniversitesinde bulunan osmanlı zamanında başlayıp(1905), diğer tarihe kadar aralıklarla devam eden(1994) azeri soykırım anıtını akıllarına bile getirmemeleri niyetlerini ele vermiyor mu?

peki türkiye ermeni soykırımını kabul etse ve özür dilese hadi tazminatta verse herşey hallolacak mı? en sonunda sevrde istenen 6 vilayetle hayalini kurdukları büyük ermenistan kurulmayacak mı? peki o topraklar paramparça olduktan sonra "ermenistanın soykırımını kabul edin" diyenler mutlu olacak mı? adalet yerini buldu. zulüm yapan faşist bir ülke ezilmesinin ödülünü aldı olmayacak mı? kendi yaptıklarının diyetinide aynı bize dayattıkları gibi kabullenecekler mi?

lordlar kamarasından lord curzon "birgün sevri tekrar önünüze koyacağız" dediğinde aslında bunu kastetmiyor mu? hep bir elden seferber olmuş yabancı ülkeler herzaman himayelerinde kalan onu truva atı olarak gördükleri türkiye, artık tarihten silinmeye başlamayacak mı?

tarihte herzaman satın alınan aktörlerin aynısı bir ermeniyi katlediyor. türlü entrikalarla osmanlıyıda aynı yöntemle bölen bu eğitimli aktörler tarih sahnesindeki yerini alıyor. ve türkiye gene suçlu. amerikanın sivil toplum örgütleri türkiyede orda burda kamp kurup kendilerine adam yetiştiriyor ve ülkede karışıklık çıkarıyor. ve türkiye gene suçlu. türkmenistan bu amerikan toplum örgütlerini ülkesine sokmuyor diye amerikan şirketlerinin demokrasi listesinde sonda oluyor fakat arap baharını başlatan amerikan destekli "savaşsız iktidar indirme eğitimi" alanların sahnelere çıkması demokrasi oluyor.

kısır döngü içinde herşeyi kendileri yapan ülkelerden bahsediyoruz. pearl harbor atom bombasının denemesi için sahnelenen bir oyun değilmiydi? 11 eylül orta asya petrollerini hakimiyet almak için değilmiydi. peki ya demokrasi getiriyoruz diyerek girilen ırakın petrollerinin sömürülmesi? ingiliz petrol şirketlerinin oraya üşüşmesi?

ya orhan pamuğa ödül veren nobel barış ödülü "barış havarilerinin" en büyük silah üreticisi olup suçken savaş bölgelerine; israile, amerikaya silah temin etmesi? bunların hepsi aynı oyunun değişmez sahneleri değil mi? yada samilere uyguladıkları arı ırk modeli?

bugün bu entrikaları çeviren adamlar şimdi bize ermenileri katlettiniz itiraf edin diyorlar? doğru olsa bile asıl amaç görünmüyor mu?

not: biraz uzun oldu kusura bakmayın. bunlar hakkında düşüncelerinizi soruyorum sadece.

 
bir yanlışınızı söyleyeyim; ab uyum yasaları altında ermeni soykırımını tanıyın diye bir şey söylenmedi.ab ile müzakere sürecinde de böyle bir şey yok.

bunun dışında gelişmiş devletlerin liderlerinin soykırımdan bahsetme ve anıtları ziyaret etme gibi eylemleri kendi ülkelerinde yaşayan ermeni diasporasından oy almak içindir.

soykırım hukuksal bir terimdir bu arada, tarihsel değildir. sözlükte turattiranmurat'ın bu konu hakkında yazdıklarına bakın.
  • frosties  (23.01.12 19:23:53 ~ 19:30:38) 
@frosties ab buna karşı çıkmıyor ve fransa yüzünden suç işliyor. buda yeterli:
10. maddeyle çelişir

Yasanın gelecekteki uygulayıcıları olacak hukukçular yasaya nasıl bakıyor?
Hukuki açıdan bu yasa hem Fransa Anayasası’na hem de Avrupa sözleşmelerine aykırıdır. Anayasa konusunu Badinter anlattı, üstüne ekleme yapmaya gerek yok. Hukuki açıdan, Fransız yargıç, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin yargıcıdır ve karar alırken AB yasalarını da uygulamak zorundadır. AB yasaları Fransız yasalarının üzerindedir. Mesela çok yakın zamanda AB gözaltılar konusunda bir karar aldı, Fransa da bu kararı kendi iç hukukuna aynen uyguladı. Eğer bu yasa geçerse, doğrudan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin düşünce ve ifade özgürlüğünü düzenleyen 10. Maddesi ile çelişir. Ve işte o noktada gerçek bir hukuk tartışması başlar.
alıntı.

buna ses çıkarmaması aslında alttan bize dikte ettiğini gösterir. ayrıca ab komisyonu 2005 te ermeni konusunu araştırmaya başlamıştı. kapısında dilenen ürkek türkiyeyi korkutmamak için söyleyemiyor olmasın? onun yerine söyleyen çokları var zaten

hukuk olmayan bi düzen ne hukukundan bahsediyorsun denmesini gerektirir. üsttede belirttim. ermenilere kendi yaptıkları soykırımın hesabını kim soracak?
  • neysene  (23.01.12 19:49:14 ~ 19:50:04) 
1944'ten önce var olmayan bir terimin tarihsel olmaması düşünülemez. suç olarak tanımlanmış ve önlenmesi ve cezalandırılması gerektiğine yasal zeminde karar verilmiş olması, kavramın tarihsel olmasına engel diyil.

The word “genocide” was included in the indictment, but as a descriptive, not legal, term. www.ushmm.org
  • tedirginlik hucresi  (23.01.12 22:15:48) 
Soykirimi tanimak ile onu inkar etmenin suc sayilmasini birbirinden ayirmak gerekir. ABD'de soz konusu olan soykirimi tanimak, ancak asla soykirimi inkar yasasi kabul etmez zira dusunce ozgurlugu Avrupa'ya oranla kat be kat ileridedir. Bugun "Yahudi Soykirimi"ni bircok Avrupa ulkesi suc olarak kabul ederken, ABD'de dusunce ozgurlugu cercevesinde serbesttir.


  • bcm  (24.01.12 05:18:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.