[]

yurtdışı ve sigorta

türkiye'de lisans eğitimimi tamamladıktan sonra belçika'da yüksek lisansa başladım. 23 yaşındayım. babamdan dolayı yeşil pasaporta sahibim ve onu kullanıyorum. şu an hiç bir işte çalışmıyorum ve sigorta babamın üzerine. hükümetin yeni çıkardığı vatandaş hoplatma temelli yasa gereği sigorta için ne yapmam gerekmekte?

ek:
1: sgk görevlileri ikametgah adresimi yurt dışındaki adresim olarak değiştirmem gerektiğini söyledi.
2: sağlık bakanlığı görevlileri öyle bir durumda aile ile birlikte yaşamadığım için hem yeşil pasaport hakkımın kaybolacağını hem de sigortadan yararlanamayacağımı söyledi.
3: konsolosluk görevlileri ise akışına bırak yapacak bir şey yok tavsiyesinde bulundu.


aynı durumda olan birileri var mı? ya da bilgisi olan birileri var mı?

 
en basta illegal olarak o ülkede bulunuyorsunuz an itibari ile.

bulunma nedeniniz egitim fakat pasaportunuz sadece turistik amacli.bundan dolayi en basta vize türünüzü degistirmeniz gerekiyor,belcika makamlari ile görüsmeniz gerekmekte ve muhtemelen türkiyeden vize basvurusu yapicaksiniz,egitim amacli.

sigortaniz yurtdisinda olduktan sonra sorun teskil etmiyor,yani belcikada sigorta baslatmaniz lazim.

bunun icin yesil pasaportunuzdan vazgecmeniz,umarim burada bir para ve yaptirim cezasi da alirsiniz,daha sonra o ülkedeki sigorta islemlerine baslamaniz lazim.

muhtemelen bunlarin hepsini türkiyede yapmaniz gerekecek.

umarim gereken cezalar tatbik edilir ve gereken sekilde yaptirim uygulanir!
  • serabetan  (23.01.12 15:25:53) 
ben vizem turistik falan gibi bir şey dediğimi hatırlamıyorum. gayet eğitim amaçlı vizem var hatta oturma iznim dahi var. zaten öyle bir şey olmasa bulunduğum ülkede 3 aydan fazla kalamam. alakasız yanıtlar bunlar.


  • faaip de oiad  (23.01.12 15:31:55) 
cevabi editlemek yerine cüml aleme ibret olsun diye tutuyorum,

en basta böyle durumda olabilecekler icin kalsin o.

soruda cevabi verdim aslinda,yurtdisinda ögrenci sigortasinin olmasi dolayisi ile,türkiyedeki yaptirimdan etkilenmiyosun,yani ikametgahini yurtdisina alman lazim,yesil pasaportu kaybedebilirsin,ama bu durumda dikkat etmen gerekiyor cünkü pasaport numaran degisecek,onu makamlara bildirmen lazim yoksa elektronik sistemlerde hata cikiyor.

yurtdisinda sigorta yaptirmadan nasil vize ve oturum verdiler orasi garip geldi,sirasiyla ögrenci dosyasi acitircaksiniz konsolosluktan,yeni pasaport gerekirse,sigorta yaptirip bunu da konsolosluga bildiriceksiniz bu kadar.
  • serabetan  (23.01.12 15:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.