[]

sigorta sorusu

çok sordum bu soruları kusura bakmayın,

çalıştığım iş yeri kendi hatasından dolayı kaydımı geç yaptı, 26/11 de iş başı olarak girişimi yapmıştı. Şimdi hizmet dökümüme baktığımda 26/11 den 27/12 ye aynı işyeri/hizmet noda çalışırken, 27/12 de çıkışım yapılmış ve 28/12 den itibaren başka bir işyeri/hizmet no da çalışmaya başlamışım. İş arkadaşıma sordum, onda da aynı şekildeymiş. Şirket ofis değiştirdi fakat hizmet no su neden değişmiş onu bilemedim. Bunun sebebini bilen var mıdır? Çakallık amacıyla mı kullanılır vs.?

2011 yılında toplamda 30 gün çalışmadığım için sigorta aktifleştirmesi yapmamıştım, turkiye.gov.tr den baktığımda provizyon bilgisi verilememiştir falan yazıyordu. Ocak başında baktığımda ise, mevcut senede 30 gün çalışmadığınız için provizyon bilgisi yoktur tarzı bir mesaj çıkardı. Şimdi baktığımda ise provizyon bilgisi kısmında benim bilgilerim yazıyor. Bu durumda ben sgk kapsamında hastanelerden birinde (devlet) muayene olabilir miyim sigortalı olarak? Yoksa illa gidip önce aktifleştirme mi yaptırmam lazım?

 
o yemıyor ama, iş mahkemesıne gidince, yaptıgın ıs ve pozısyon sirket fln aynı oldugu ıcın yıne alıyorsun tazmınatını.


  • bryan fury  (23.01.12 15:25:17) 
peki şirket işyeri hizmet nosunu nasıl değiştiriyor? Bir de şu provizyon konusunda bilgisi olan var mı?


  • bonjurkes  (23.01.12 15:26:14) 
aktiflestirmeyı bi kere yapınca oluyor tekrarına gerek yok. hem eskiden sen yapıyordun ama onu da sirket aktiflestiriyor girisi yaptıgında bildigim kadarı.


  • bryan fury  (23.01.12 15:29:34) 
hizmet no nasıl degisiyor dersen, adamın ustune bı ıkı sırket vardır, ondan digerine geciriyordur hizmet alıyor gosterıyordur fln. muhasebe kısmını bılmıyorum tahmın sadece. kibritsuyu anlatır.


  • bryan fury  (23.01.12 15:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.