[]

Yüksek lisans için kabul almak üzereyken aklıma takılan bir soru.

...Şudur ki, yüksek lisans başvurum olumlu sonuçlansa (bir kaç gün içinde), enstitüye kaydımı yaptırıp Şubat celbinde asker eylesem kendimi, Mayısta gidip tezkeremi alıp geldiğimde bıraktığım yerden başlayabilir miyim yüksek lisansa? Yoksa hakkım yanar mı?

Sorumu ODTÜ özelinde değerlendirebilirsiniz. Üniversiteyi arayıp bilgi almaya çalışacağım ancak ön bilgi edinmek istiyorum. Bu işleme kayıt dondurma mı diyoruz? Yönetmeliği okudum ama aradığımı bulamadım.

Ya böyle bir şey mümkün değilse?

 
şubatta askere gidip mayısta nasıl döneceksin hacım? hayallerde yaşıyorsun.


  • faaip de oiad  (22.01.12 20:58:33) 
yapılır. okuldan atılma da kalktı, gelince devam edersin. ama bölüme sorsanız tabi istemezler böyle bişey.


  • sttc  (22.01.12 21:00:38) 
nisan celbine gidip eylülde ya da 2013 şubatta dönersin izin kullanmazsan. yüksek lisans olayını bilmiyorum. eğer olsaydı şubatta gidip mayısta dönmek harbiden güzel olurdu.


  • only  (22.01.12 21:01:16) 
yüksek lisans'a başvururken askerlikle ilgili belge istiyorlar senden. yani sen yüksek lisansa başvurabilmek ve kabul edilebilmek için askerliğinin en az 1-2 senelik tecil edilmiş olması gerekir. eh tecili bozdurup da 1 ay sonraki celp döneminde askere gidemeyeceğine göre senin fikir olmaz, olamaz...

edit: 3-4 ay sonraki celp dönemine yetişirsin ama herhalde...
  • bilmemkacincinick  (22.01.12 21:27:02 ~ 21:28:55) 
olur. kaydını yaptır okuluna başla nisan celbi için ama son günü aşmadan okuluna dilekçe verip askerlik için okulunu donduracaksın. edit: askerlik tecilinin olduğunu düşünerek cevap verdim, 1-2 yıla gerek yok zaten üniversiteyi bitirince okul 2 yıl tecil veriyor. ama mülakatta senin askerlikten kaçtığını düşünürlerse sıkıntı yaşayabilirsin.


  • madworld  (22.01.12 21:27:14 ~ 21:30:06) 
Yanlış anlattım sanırım, anlaşılmamış af buyurun. Askerliğim an itibariyle 2013 yılının yaz aylarına kadar tecilli. Şubat celbinde tecilimi bozdurup Mayısta askere gitmekten bahsetmiştim; 3 ayda askerden gelmekten değil. ASAL'ın sitesinden aldığım bilgiye göre Şubat celbine başvurursam Mayısta askere gideceğim yazıyor. Yüksek lisansa kaydımı da şubat ayının ortalarına kadar yaptırabilirim elimdeki tecil belgesi ile.Zira Şubat celbi için son tarih 14 şubat. Atladığım bir şeyler var sanki?


  • cosa nostra  (22.01.12 21:53:28) 
arkadaşım sen yedek subay adayısın. senin şubatta, mayısta, ağustosta ya da kasımda gitme şansın yok. sen aralık, nisan ya da ağustosta gidebilirsin ancak.


  • bilmemkacincinick  (22.01.12 22:03:55) 
@bilmemkacincinick

Hm, evet önemli bir ayrıntıyı atlamışım :)

Tekrar gözden geçiriyorum planlarımı.
Cevap veren herkese teşekkürler.
  • cosa nostra  (22.01.12 22:10:27) 
ne zaman gidilir bilmiyorum da yüksek lisansta askerlik için izin alınabiliyor okuldan, o süre normal öğrenim sürenize sayılmıyor.


  • galadnikov  (22.01.12 22:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.