[]

gelinlikler neden hayvan gibi pahalı?

var mı mantıklı bir açıklaması? yoksa hakkaten de "ahaha evleniyorlar ve de kapitalizm bizim yanımızda; tüketim de bayanların geninde var, o zaman sokalım kol gibi olabildiği kadar" modu mudur sadece olay? o pöfüdük tül yumağını kim icat etmiş, hadi o bir bok yemiş; bayanların genine kim kazımış bu cehennemden gelen beyaz çakma birden fazla perdenin yoğunlaşmış halini?




 
cevap veriyorum. A)Talep. daha doğrusu talep esnekliğinin düşük olması. benzeri aynı seromoni içinde nikah yüzüğünde ve kuaförde de yaşanır.


  • crimson king  (03.08.08 23:26:23) 
bir arkadaşım gelinlik yerine hatırladığım kadarıyla vakkodan hoşcana bir elbise alıp sadece duvak yaptırmıştı gayet de güzel, ilginç ve hesaplı olmuştu (tabi hesaplı dediğim gene en az 1000 yeteleyi gözden çıkarmak lazım 5000 liralık perdemsilere göre çok daha ucuz kalıyor)..


  • bulanti  (03.08.08 23:52:26) 
sonuçta seri satılmıyo, sadece kadınlar alıyor ve hayatlarında bir kere o da.( belki iki defa o da taş çatlasın). 500 liraya mal edip yüzde 20 kar payıyla 600 liraya satacağına yüzde yüz kar ile 1000 liraya satıyor. talep azlığı ve verilecek paranın ne kadar büyük olursa sorun olmaması fiyatların yüksek olmasının sebepleri içiersinde sayılır.


  • baldur2  (04.08.08 00:43:41 ~ 00:45:08) 
her genç kızın evlenmek istemesi her ilişkinin evlilikle bitmesini istemesi andromeda kompleksi

bunun hikayesini de en kısa zamanda başlığa yazayım takipte olunuz..

ayrıca olay tamamen geçirmece
birkere oluyor nasılsa ödeyecekler misali
normalde kuaförsen EN ÇOK 30liraya çıkacağın halde gelinlikle gidrsen 150 lira istemeleri gibi bişey
bir şey hayatında ne kadar az oluyorsa o kadar masrafl olucaktır

(çok evlenmek bu denklemi çökertebilir)
  • demlikposet  (04.08.08 00:44:53) 
Bi kaç açıklaması var aslında,ilki türkiyedeki kumaşların hele biraz kaliteliyse çok pahalı olması. e baktığın zaman genelde ortalama bir gelinlikte kullanılan dantel,ipek,şifon,tül ve işlemeler zaten pahalı.üstüne işçiliğin de pahalı olduğunu belirtmek gerekiyor. yurt dışındaki sitelere baktığınızda çok ucuza ortalama gelinlikler görürken bizde en uygun bin ytlden başlıyor.
bir de özel tasarım,dikim istiyorsanız fiyat direk ikiye fırlıyor ki bunun ayakkabısı var,duvağı var,kuaförü var.saçmalık.
iyi araştırmak gerekiyor.
  • jassinpera  (04.08.08 01:24:52) 
evlenilen ve gelinliğe ihtiyaç duyulan dönem eğer düğün sezonu ise, fiyat fırlatılıyor yukarlara, tabii baktığınız yer biraz isim yapmış bir yer ise, o zaman da fiyatlar yüksek seyrediyor. ben mart ayında birkaç moda evinde gelinlik baktım, fazla marka olmayan iddiasız yerlerdi, fiyatlar 550-800 arasında idi sıkı bir pazarlıkla, şimdi en ucuz yollu olanı 900 den başlıyor. daha pahalı yerlerde 1000 ytl den ucuzunu göremedim. ancak o tarihte almak da akıl karı değil tabi. gelinlik aylar önce alınıp dolapta, askıda bekletilmeye uygun bir kıyafet değil, en fazla bir hafta on gün önce eve getirmek gerekiyor, o kadar süs püs püsür var ki...

bir de şu yalana kanmamak lazım, gelinliğin üzerinde bilmemne süsü varsa fiyat uçar gider diyorlar satıcılar, bu külliyen yalan. en sade süssüz modellerde bile hemen hemen aynı fiyatı çekiyorlar şu günlerde. tamamen taleple alakalı bence de...

türk kültüründe beyaz gelinlik de yok aslında... güzel bir bindallı üzerine de kırmızı bir örtü, işlem tamam... özümüze mi dönsek, napsak...

kolay gelsin.
  • yattara valli  (04.08.08 02:35:11) 
bir kadın hayatında sadece 1 kere giyer gelinliği. dolayısyla özel olmasını ister. bunu fırsat bilen gelinkçilerde dayar fiyatı.
ki ben bir insanın hayatında 1 kere kullanacağı birşey satsam bende aynısını yapardım heralde.
ayrıca ömürde bir kere olacağı için de herkes şikayetçide olsa mecbur kalıp alacaktır.
  • etna  (04.08.08 02:52:10) 
cümbür cemaat geziliyor geleneksel ailelerde.
yani iki taraftan da birileri oluyor.
kimse de, daha işin başında karşı tarafa rezil olmak istemiyor, cimri damgası yemek istemiyor.
satıcılar da, geçirdikçe geçiriyor afedersin.
(hatta, ikinci elciler bile, pis, ter lekeli gelinlikleri 1000'den kiralıyor)

biz altı ay önce evlendik (buradan da ilan etmiş olayım, godless commie damadımız) ve mis gibi sıfır gelinliği 500'e hallettik, isteyene adres verebilirim.

aynı ipuçlarını, davetiye, ayakkabı, saç/makyaj vs. için de verebilirim, aman diyim, kazıklanmaya gelmez, en ihtiyacınız olan dönemde.
  • cedilla  (04.08.08 10:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.