[]

saçma sapan insan ilişkileri sorusu

sorumdan önce yeni bi teorim var, bence 25 yaş depresyonu 2. bi ergenlik gibi ne dersiniz? bu kadar sacmalıgın baska acıklaması olamaz yoksa:)
şimdi efenim ben kimseyi kırmak istemeyen bi insanım, ama bende sinir var. 2'sini nasıl dengeye sokarım bilemiyorum. en yakın zamandan çok basit bir örnekle acıklayayım, 1.ergenlik devrinde benden 7-8 yaş kucuk bir kuzenim var, bizi ziyarete geldiler ama bu ufaklık aklı sıra sürekli bana bişeyler dikte etmeye calısıyor, hem misafirdir hem kalbini kırmayım diye bişey soylemiyorum ama içimde birikip sinir yapıyor. bu en basit örneği, genel olarak hayatım birilerini kırmıyım/ yanlış yapmıyım diye diye bu yaşa kadar içime atarak geçti. nolcak benim halim, hem kendimi hem insanları üzmemek için ne yapabilirim?



 
hata sende. kuzene ayarı verememişsin. hiç mi havuza falan gitmediniz, küçüklükten boğulma korkusunu kalbine yerleştirmezsen büyüyünce tependen aşar işte böyle...


  • aksasu  (22.01.12 01:19:45 ~ 01:20:09) 
bi adamı itin götüne sokup çıkarmadan da ona ayar vermek mümkündür. hatta asıl marifet odur. gülümseyerek ve sesini yükseltmeden, ortamı germeden öyle bi cümle sarf edersin ki, hayatı boyunca unutamaz. hatta seni rol model olarak bile benimseyebilir. demek ki abimiz 17 yaş civarı. bırak sana dikte etsin, sen de olgun olgun gülümse. buna da üzülme. bunları içine atmana da hiç gerek yok. bu gibi durumlarda, senin dünyadaki yerini düşün, dünyanın da kâinattaki yerini düşün. her şeyin ne kadar saçma olduğunu tekrar hatırlamana faydası olur. bunlar boş işler, takma kafana tokadan başka bi şey. iyilik yap, fakir doyur, kola ve fast food'dan uzak dur.


  • compadrito  (22.01.12 01:26:36) 
Doğduğun bölgeyi değiştir. Karadeniz insanı hep böyledir .


  • alideemir1  (22.01.12 01:27:58) 
Bu herseyi kafaya takmaktan oluyor.
Bence önce psikologa ya da direk bir psikyatra git.Deli doktoru olarak degerlendirme.Cok faydasini görürsün.Sana yardimci olur sonra pamuk gibi olursun.
Gitmezsen de kendine su felsefeyi edin "dünya yansa bir cuval samanim yanmaz"
ve buna göre yasa.Salla herseyi kücük detaylar vs. takma kafana.
  • boops  (22.01.12 01:30:52) 
@compadrito, pek çok haklısın ben de elimden geldiğince dediğin gibi düşünüp/yaşamaya çalısıyorum zaten. ama bu tarz ufak olaylar o anlık modumu öyle bir düşürüyor ki(insan ister istemez etkileniyor beraber bulundugu insanlardan), ben de bu defa böyle şeylerle beynimi oyaladıgım, hayatın esaslarından uzaklastıgım için 2 kat boktan hissediyorum.


  • lazuri  (22.01.12 01:31:03) 
@alideemir, nasıldır? dikte edici mi bencil mi?


  • lazuri  (22.01.12 01:31:41) 
25 yaş geçiş dönemidir, zordur. ya bırak he he de gülümse geç abartmışsın yani niye takıyosun bu kadar.


  • biramayası  (22.01.12 02:51:14) 
Hemen sinirlenir. Sonra pişman olur.


  • alideemir1  (22.01.12 12:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.