[]

macbook hakkinda birkac sey?

Steve Jobs nesline birkac sorum olacakti...
Sincuk benim yepisyeni bi Macbook Pro'm var, onla ilgili bi seyler soracaktim.
- Baslangicta acilan programlari nasil degistiririz? System Preferances'a baktim, Login Items'ta bi sey gorunmuyor halbuki.
- Bilgisayarin dili Ingilizce, ne yazsam otomatik duzeltiyor, onu nerden degistirecegiz?
- Internet tarayicisinda ctrl+t nasil yapiyoruz yahu?? (touchpad'den)
- Mozilla'ciyim normalde, yuklesem mi buraya da? Safari kasiyor...
- Turkce klavyeyi nasil ayarliyoruz? Arastirdim, bulamadim valla.

Son olarak da, hangi programlari yukleyeyim? (Bilgisayardaki isim nete girmek, torrent'i somurmek ve film izlemekten ibarettir)

Teeenk yu.

 
Aslında Macbook Air sana daha uygunmuş ama almışsın artık, güle güle kullan.

Başlangıçta açılan programlar derken dock'u kastediyor olabilir misin? Yoksa otomatik olarak bir şeyler mi açılıyor? (Eğer dock ise system preferences>dock)

Dil için system preferences>international'dan ayarlayabilirsin.

Cmd+t ile yapabilirsin.

Mozilla güzel, ben de yıllardır Safari yerine Mozilla'yı tercih ediyorum. Güngellemeleri dışında bir sıkıntısı yok.

Klavye için; system preferences>international>input menu (buradan aşağı inip seçeceksin)
  • kayranin kedisi  (22.01.12 03:31:19 ~ 03:32:23) 
dock'taki şeyleri yok etmek için tıklayıp sürükle herhangi bi yere, bulutumsu bi şey çıkıyo yok oluyolar zaten. dock'a bi şey koymak için de applications klasörünü bul spotlight'tan (yukardaki arama şeysi) ordan istediğin application'ı dock'a sürükle çıkıcak orada.


  • like it or not  (22.01.12 10:58:53) 
herkese tesekkur ettim,
ctrl+t'den kastim, bi sayfayi baska tarayicida acmakti. diger laptop'ta sag-sol mouse tuslariyla yapardik ya, onu diyorum...

  • black sabahat  (22.01.12 17:27:30) 
sag tus: ayarlardan trackpad ayarlarina gir. orada touchpad'i nasil kullanacagini animasyonlarla gosteriyor, hepsine bak istediklerini (sag tus mesela) aktiflestir.
altini cizme/duzeltme: edit menusunde spelling and grammar'dan check spelling ayarlarini kapat

torrent icin transmission tavsiye ederim. bol ayar istiyorsan vuze var ama kaynak yiyor.
film izlemek icin vlc. ayrica perian kurarsan quicktime daha cok codec acabilmeye baslar. "mplayer osx extended" diye bisey var herkes memnun ben daha denemedim, vlc yerine onu deneyebilirsin.

login items dogru yer, orada listelenen uygulamalar baslangicta calisir. bunun disinda, sistemin lion ise (yani OSX 10.7.* ise, elma menusunden ilk secenek olan about'a girip ogrenebilirsin) bilgisayari kapadiginda acik olan programlari baslangicta yeniden aciyor. bu ozelligi kapamanin yolu var mi bilmiyorum.

dock ayarlarini kurcala, ben dock'u solda kullaniyorum ve apple'in default programlarini filan kaldirdim oradan, sadece kendi kullandigim uygulamalar duruyor dock'ta. cok kullanisli boyle. (finder'dan applications'a girerek program listesini gorebilirsin zaten, ya da spotlight var cmd+space'e basinca cikan arama kutusu, oraya yaziyosun programin bas harflerini calistiriyor...)

ek- onun adi mozilla degil firefox :)
  • disq  (22.01.12 21:10:19 ~ 21:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.