[]

küba'ya gitmek

aşağıda gitmek isteyen biri yazmış da onu görünce şeettim. şimdi gitmek istesem ne gibi bir yol haritası izlemem gerek? sanırım bize vize yok. güncel bir pasaport ile direk giriş yapabilirim heralde. bir de her yerden uçak kalkmıyor diye biliyorum. alternatif ulaşım var mı? bir de ne kadar yer içer, ne kadar günde keyif alarak gezerim? tur firmalarına bulaşmadan ortalama bir fiyat belirleyim diyorum kafamda, ona göre cevaplar gelirse.




 
yeme içme gezme süresi maliyeti için hopitalityclub ve couchsurfing'e bakının.


  • eskiyemeftun  (22.01.12 00:24:02) 
vize var.


  • orange coffee  (22.01.12 00:29:06) 
ab ulkeleri gibi zorlamasa da vize var, yanlis hatirlamiyosam 35 euro vermistim vizeye hatta. bi de ulkeden cikarken 25 CUC mu ne aliyorlar, yaklasik 25 dolar o da sanirim. turistler ayri bi para birimi kullandiklari icin ucuz bir ulke degil sanildiginin aksine.
ben ispanya aktarmali iberia ile gitmistim. ayrica ispanya vizesi almana gerek yok.
kesinlikle gorulmesi gereken tuhaf ve guzel bi ulke!
  • euteamo  (22.01.12 00:34:37 ~ 00:35:01) 
Vize var evet 25-35 arası bir şey ödemiştik biz de. Uçuş olarak da burdan Fransa'ya ordan da Havana'ya uçmuştuk. Direkt yok illa aktarmalı gideceksiniz. Bir de yukarıda belirtmiş arkadaş ben de üstüne basarak belirteyim ucuz değil. Adamlar akıllı. Turistlere kendi para birimlerini değil, CUC denilen para birimini veriyolar. Ben ordayken 1 CUC=1.27 euro civarıydı şu an bakmaya üşeniyorum. Bir şişe pet suyun 4 CUC olduğu yerlere falan denk gelmiştik hatta. Ha bir de A.B.D konusuna değinmiş biri. Pasaportunuzda görünmesi A.B.D girişinde sorun yaratabiliyormuş, bizim pasaportlarımıza basmamışlardı o yüzden damgayı. Haricen aldığımız kağıda basılmıştı. Hatta havaalanında(Havana'dakinde) kredi kartıyla alış-veriş bile yapmadı yanımızdaki bayan "sürekli new york'a gidiyorum, Küba görünürse kredi kartımda a.b.dye giriş çıkışta sorun yaşarız" diyerek. Gidin görün çok güzel bir ülke ama iyice araştırmadan yola çıkmayın, handikapı çok.


  • Alustriel  (22.01.12 03:00:32) 
kuba ya vize var. taksimde bir yerden aliyorsun. ayrica vize pasaporta vurulmuyor. bir kagit olarak veriyorlar. Yani baska ulke icin sorun teskil etmez. Ben rusya uzerinden moskovadan aeroflot ile 6 ay kadar once gitmistim. zaten turistlerin farkli para birimi kullandigi falan bahsedilmis. ek olarak ucuz yerler bakiosan casas particulares denilen sistemle konaklayabilirsin. (bkz: casas particulares) biz gunlugune 25 cuc vermistik adam basi. ev sahibimiz cok guzel kahvalti da hazirliyordu.bu arada 1 cuc 1 usd. aklima gelmisken usd goturme cezali bozuyorlar. Euro gotur. Yemekler icin de yine ayni sekilde paladar denen ufak restauranimsilar var.(bkz: paladar) onlarda yemekde 8-12 cuc arasi tutuyor. deniz urunleri buraya nazaran cok ucuz. Vel hasil hayat turist icin avrupa kadar olmasada pahali sayilir. baska sorun olursa konusabiliriz


  • ra s al ghul  (22.01.12 07:11:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.