[]

laptop değiştirme, iade falan filan

şimdi şöyle bir durum oldu. dün gidip asus n55sf aldım. gayet mutlu mesut açtım, şarj ettim bugün aleti. sonra dayımlara ziyarete gittim. sürpriz yapmış adamcağız bana. makinenin aynısından o da almış. hevesini kursağında bırakmamak için "aa aynından almıştık." diyemedim. bendekinde faturası filan var. ama hediye olanda yok maalesef. e bendeki de artık kullanıldı ama. diğerini değiştirmeye kalksam başka ürünlerle mesela. nasıl anlatırım derdimi? ne yapmam gerekir? biri akıl versin lütfen.




 
dayından bir sebeple faturasını iste. ne bileyim bir şeyi eksik çıkmış tıkırtı geliyor değiştireceğim falan diye. sonra git iade et.


  • gotu patlak circir bocegi  (21.01.12 22:46:11) 
www.mevzuat.adalet.gov.tr

hepsini okumadim ama bildigim kadariyla 1 hafta ya da 15 gün icinde iade edebilirsin.Yalan söyleme durumu oldugu gibi izah et.Büyük bir magazadan aldiysan sorunsuz iade edersin.
  • boops  (21.01.12 23:16:55 ~ 23:27:34) 
cayma hakkın olması gerekiyor 7 gün. ben bunu beğenmedim iade edicem deyip eksiksiz kutusu vs. ile iade edilebilmesi gerekiyor.

edit: şimdi biraz araştırdım cayma hakkı kapıda ödeme ve internetten alımlarda oluyormuş sanırım.
  • cause  (21.01.12 23:33:34 ~ 23:35:35) 
laptop değil de cayma hakkından söz etmek istiyorum

Teledunya almıştım 24 ay taahhüt vermiştim. Ancak beğenmeyince 5. gun iptal etmiştim. Hiç bir şekilde bir ödeme yapmamıştım.

Yasal olarak alım tarihi/imza tarihinden itibaren 7 gun süreyle hiç bir neden göstermeden iade etme hakkın var. Diye düşünüyorum.
  • halilibo  (21.01.12 23:36:15) 
cayma hakkı gibi bir durum olmaz.beğeni iadeside olmaz.

ürün ambalajı açılmadan 30 gün içinde iade edebilirsin.

ambalajı açılmışsa hiç zarar vermeden onu kapatabilirsen sorun çıkmadan iade edebiliyorsun.ama laptoplarda genelde açılırken o açılma kağıda yırtılırken bi iz çıkar.yanlış hatırlamıyorsam asuslarda da o var.yüzde doksan büyük market bunu kabul etmez.

bir mal kullanılmış açılmış yüklenmişse o malı o mağaza daha sonra başka müşterisine satamaz.yeni alıcı yerine kendini koyarsan ambalajı açılmış kullanılmış kurulmuş bir ürünü almak kim isterki.

müşteri memnuniyeti açısından küçük bir olasılıkta olsa belki geri alabilirler.

senin yapman gereken kutuyu zararsız şekilde aynı şekilde ilk aldığın gibi kapatıp geri götürmen olacaktır.
  • uykulu_fb  (22.01.12 01:00:26) 
Uygun fiyata ortada buluşursak ben satın alırım


  • Bysb  (22.01.12 09:06:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.