[]

Vücut geliştirme

bu ay içinde spor salonuna başlamak istiyorum. öncelikli amacım göbeği eritip, oldukça düşük olan omuzlarımı şekle sokup biraz da kol yapmak. bunun için nasıl çalışmam lazım haftada kaç gün gidip neler yapmalıyım? bir de en kısa ne zaman gözle görülür bir gelişim elde edebilirim haziran ayının ortalarında mezuniyete yetişir miyim :)




 
4 gün yeterli olur. Kimseden akıl alma. İyi bir spor salonuna git. Orada seni yönlendirecek hocalar zaten olacaktır.

İlk dönemde yoğun bir cardio süreci seni bekliyor. Unutmadan, mekik karın kası yapmaz :) Cardio ve diyet yapar :)
  • alkolik imam  (21.01.12 21:07:40) 
fazla bi bütçem olmadığı için aylık 10 tl'ye okulun spor salonuna gidicem mecbur, spor salonunda hemen hemen tüm aletler mevcut ama hoca desteği olmayacak.


  • mvpdirk  (21.01.12 21:09:17) 
@brewer

ona henüz karar vermedim
  • mvpdirk  (21.01.12 21:14:48) 
öncelikle mekik karın kası yapar sadece baklava şeklinde çıkmasını sağlamaz. yağı yakman gerekir oradaki yani. o yüzden karın çalışmak da orayı sıkılaştırmak için elzemdir.

göbek konusunda bol bol cardio yapman lazım alkoliğin dediği gibi. onun dışında da karın egzersizlerini ihmal etme derim. onun dışında ingilizcen varsa bodybuilding.com'a gir oradan bak yoksa bodyforumtr'ye filan bak. youtube'da tonla video var filan bi şekilde sana yarayacak hareketleri bulursun.

omuz için side/front lateral, shoulder press filan temel hareketlerdir.

ayrıca beslenmene ve dinlenmene de dikkat etmen lazım. yemek yemeden hiç bir kasını geliştiremezsin. zaten biraz araştırarak böyle olduğunu göreceksin.

eeaah diyip bırakmazsan tamamen istediğin görüntüye ulaşamasan da düzenli beslenmeni, dinlenmeni ve antremanını uygulayabilirsen gelişmeyi görebilirsin güç ve şekil olarak.

kolay gelsin.
  • turangue  (21.01.12 21:46:24) 
bodyforumtr


  • madworld  (21.01.12 22:02:32) 
body yaptıktan sonra aynı gün içinde bi de yüzmeye gitsem faydası olur mu peki çok mu kasmış olurum yoksa yüzmeyi farklı günlerde mi yapayım?


  • mvpdirk  (21.01.12 22:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.