[]

Monitörüm trafo gibi, çok fena elektrik çarpıyor

yaklaşık 10 senedir kullandığım crt monitörüm birkaç ay önce çarpmaya başladı. başlarda rahatsızlık vermiyordu ara sıra el sıkışırken çarpar ya ondan bile hafifti. ama artık son zamanlarda boku çıktı. bildiğin yanlışlıkla ekrana değdiğimde öyle bir çarpıyor ki canım ciddi derecede yanıyor. ama sürekli bir çarpma değil bu. yani diyelim bir kere çarptı ondan sonra bi 5-10 dakka çarpmıyor. elektriğini boşaltıyor. sonra değince yine çarpıyor. bir de ekran cam, cam elektriği nasıl iletiyor lan onu da anlamadım.

not: en önemli ve korkutan nokta şu: KONTROL KALEMİYLE KONTROL EDİYORUM VE BİLDİĞİN IŞIK YANIYOR. yani bendeki statik yükle alakalı bir durum değil.

not2: prizim topraklı

bu durumun açıklaması nedir, nasıl önüne geçebilirim? iliğim kurudu çarpılmaktan.

 
Camdan çarpıyorsa statik yüktür o.Kontrol kaleminin ışığını yakabiliyordur belki.Çünkü cam statik yüklenme yapabilir.(+)


  • grgn  (21.01.12 18:12:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.