[]

laptop şarj etmekle ilgili bazı şeyler

merhabalar,
dün gidip asus'un n55sf - s1194v modelini aldım. şimdiye kadar hep masaüstü kullandığımdan laptop şarj etme işlerine hiç aşina değilim. birkaç şey okudum sağdan soldan ama emin olamadım. şarj - deşarj olayından filan bahsetmişler genelde. aleti ilk kullanımdan önce ne kadar şarj etmek lazımdır? %100 olduğu an çıkarmak mı gerekir? pili her zaman takılı mı durmalı? %0 dolaylarındayken mi bir daha şarja takmalıyım yoksa %20-30 dolaylarında mı? bu tarz temel şeylerden ve neden öyle yapmam gerektiğinden biraz bahsetseniz bana çok sevinirim. iyi günler.



 
bilgisayarı ilk açışında şarja tak ve 8-9 saat prize takılı dursun. bu sırada kullanabilirsin tabii. ben hep pil ve priz takılı kullanırım laptopu. böylece elektrik kesildiğinde pil devreye girer ve kapanmaz bilgisayar. ayda 2-3 defa da prizden çıkartıp pilini tüketirim ve bitmeye yaklaştığında şarj ederim. bu tarz doldur boşaltlar pilin ömrünü uzatıyor.

teknik bilgim yok fakat tecrübelerim bu yönde. pilini yıllar boyu 1 kez bile tüketmemiş arkadaşlarımın pilleri 15 dakika zor dayanıyor, benim 1 ay önce sattığım emektarımın pili 3 saat dayanıyordu bu yöntemle.

hayırlı olsun.
  • mr rosebud  (21.01.12 15:13:24 ~ 15:14:11) 
ilk şarjdan sonrası için:
lifehacker.com

  • yuto  (21.01.12 15:41:53) 
kullanim klavuzunu oku icinde yaziyor.


  • boops  (22.01.12 03:29:07) 
hahaha.. yoo, yazmıyor. :)


  • jack of hearts  (22.01.12 03:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.