[]

Sigarayı bırakanlar, Sözüm size!

Şunu soracağım;

Sigarayı bıraktıktan ne kadar zaman sonra bir fark hissetmeye başlıyorsunuz?

Mesela ben yaklaşık olarak 12 senedir sigara içmekteyim. Çok içen bir insanım, günlük 1,5-2 paket arası tüketimim var. Haftada bir halı saha maçı yapıyorum. Bırakırsam ne kadar zamanda Sabri gibi koşmaya başlarım?

 
cigerlerin sifirlanmasi 2 seneyi buluyormus

sigara icmeyen birisi bile sabri gibi kosamaz antrenman idman lazim

ama sigarayi blraklrsaniz ilk gunden itibaren fark hissedersiniz siz yeterki blrakln
  • demlikposet  (20.01.12 23:06:05) 
9 senedir günde düzenli 1 paket içen birisiyim.ve gerçektende sigara içerken zevk alıyorum.yalnız bugun 14:00 itibarıyle bırakmaya karar verdim.o saatten bu yana sureklı sakız çiğnıyorum,çekırdek çitlıyorum.lakın muthıs derece de başım ağrıyor.ama kafaya koydum bırakıcam...


  • integral almayi bilmeyen muhendis  (20.01.12 23:37:11) 
kaybettiğin ciğer kapasiten geri gelmeyecek. şu an atıyorum ciğerlerin sigaraya başlamadan öncekinin %80'i kapasitede olsun - 10 yıl beklesen bile o %81 olmayacak.

ama ciğerlerin kendini temizleme becerisini geri kazanacak, ki bunun için bir kaç hafta yeterli. 1-2 hafta sonra falan daha rahat nefes almaya başladığını farkedersin her türlü. kabaca bir ay sonra ise sabahları artık balgam falan olmayacak. o hırıltı, kuruluk hissi azalacak.

ben 6 yıl içtim, 4 ay öcne bıraktım. bu hisleri unutalı o kadar olmuş ki geri gelince insan bi afallayıveriyor.
  • celeron 300a  (20.01.12 23:37:15 ~ 23:38:11) 
E kötüymüş o zaman... Ciğer kapasitesi denilen şey ölçülebilen bir veri mi? Öyleyse gidip ölçtüreyim. Kime gitmek lazım dahiliye?


  • reyals  (20.01.12 23:50:12) 
göğüs hastalıkları


  • compadrito  (21.01.12 00:33:06) 
bıraktıktan sonra spora verirsen kendini deli farkediyor ben 2 kez bıraktım birinde babamın sağlığı sebebiyle başladım...

midem bulanıyor zaten içemiyorsun 3 ay filan sık dişini devamlı spor yap stresten uzak dur aramiyorsun bir muddet sonra hele de spora gidersen tiksinti geliyor :)

yalnız sporda çok zorlama kalp krizi riski oluyormuş sigara kalbe ciddi zarar verdigi icin agir agir gidin diyorlar.
  • kulustur  (21.01.12 00:51:58) 
72 saat


  • 9gagger  (21.01.12 10:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.