[]

dropbox

eğer üye olmak için ücret ödemek gerekmiyorsa, dropbox'ın ne olduğunu en ayrıntılı biçimde anlatanın referansıyla üye olacağım. hem siz kazanın hem ben kazanayım. :) sözlükten veya başka yerden link verebilirsiniz ama ayrıntı olarak kabul etmeyeceğim. +rep'leri unutmam emeğe saygı.




 
dropbox, internette kendi harddiskinize sahip olmak gibi bir şey. ancak daha küçük bir alan. para verip fazla alan satın alabilirsiniz isterseniz. harddiskinizde ne yapıyorsanız her şeyi yapabilirsiniz yine. (dosya yükleme - silme) en büyük artınız, dünyanın neresinde olursanız olun, oraya yüklediğiniz dosyalara ulaşabilirsiniz.


  • oblitus  (20.01.12 17:08:59) 
ayrıntılı biçimde anlatılacak pek bişey yok aslında. dropbox senin internet üzerindeki dosya saklama siten. hesap açıyorsun bir kullanıcı adı ve parolayla, giriş yapınca içinde klasörler oluşturabileceğin ve dosyalar yükleyebileceğin bir hard disk çıkıyor karşına. bu hard disk'e internet bağlantısı olan her yerden ulaşabiliyorsun. istediğin gibi doysa upload- download yapabiliyorsun.

dropbox'ın en büyük özelliği bilgisayarına yüklediğin ufak bir program sayesinde o sanal diskin bir kopyasını bilgisayarında veya iphone, ipad gibi cihaszında da tutması.

dropbox programını yükleyince bilgisayarında dropbox isminde bir klasör açılıyor, sen o klasör ün içine ne atarsan dediğim gibi her yerden erişebiliyorsun.

daha nasıl açıklayayım :)
  • locco  (20.01.12 17:10:15) 
online 2gb'lık usb bellek.
linkinizle başkaları da siteye üye olduğunda hem siz hem link veren 250mb ekstra yer veriyor.

  • kayranin kedisi  (20.01.12 17:19:58) 
Arkadaşlar yeterince anlatmış aslında , cep telefonundan, televizyonundan kısaca internetin olduğu heryerde içindeki dosyalara ulaşabileceğinin klasörun. Htc telefon alana 30gb bedavasi vardı. Aynı şekilde box.com var o da lg veya xperia alana 50 gb veriyor ama internetten arastir, box.com da hile yaparak 50 gb alana sahip olabiliyosun.


  • utkucbkc  (20.01.12 17:54:06) 
hacılar bi de davet linkinizi verseydiniz :D

locco iyi anlatmış.

ya bunları genelde sözlükten okudum zaten de; kapasite dolunca ne oluyor, ne kadar ödeniyor, ne kadar güvenli, gmail yerine neden bunu kullanayım?
  • sanal uyku  (20.01.12 17:55:21) 
gmail yerine neden bunu kullanayım sorusuna önemli bir cevap vereyim: dropbox sistemi gereği yükeldiğiniz dosyayı server larında kontrol ediyor. şayet o dosya server'ında mevcutsa anında online hale geliyor dosya. örneği 800 mb lık bir filmi attınız ve film pek tabii ki daha önce başka kullanıcı tarafından server a atıldığı için mevcut. o 800 mb 2 sn içinde online hale geliyor.


  • sijwocaq  (20.01.12 18:35:02) 
aslinda olayi pratik yapan seylerden biri dosyalarin hd de fiziksel olarak bulunmasi bence. yani o klasorun icindeki dosyalara istediginiz zaman download etmeye gerek kalmadan ulasabiliyorsunuz ve kaydettiginiz degisiklikler de aninda update ediliyor. bu yuzden mesela uzerinde calistigim dosyalar hem okuldaki bilgisayarimda hem de evdeki bilgisayarimda dropbox klasorunde duruyor ve yaptigim degisiklikler her tarafa ayni anda yansiyor. daha da iyisi bu klasoru beraber calistigim baska insanlarla paylasabiliyorum. ortalikla onlarca dropbox klasoru var belki ama hepsi tek bir klasor gibi calisiyor.


  • chavezding  (20.01.12 18:48:10) 
klasörü komple mi paylaşıyorsunuz yoksa bir kısmını mı paylaşıma açıyorsunuz?

kapasite ve ücretlendirme kısmı nasıl oluyor?

chavezding de güzel yerden vurdu beni valla.
  • sanal uyku  (20.01.12 19:09:28) 
flashbellek gibi düşün, içine istediğin kadar dosya açabilirsin, ve istediğin dosyanın sadece istediğin kişilere görünmesini,kimseye görünmemesini veya herkese görünmesini sağlayabilirsin. 2gb depolama alanın var ücretsiz, ücret daha fazla yer istersen devreye giriyor sadece.insanları dropbox'a davet ettikce 0.25 gb hediye kazanıyosun


  • utkucbkc  (21.01.12 00:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.