[]

çamaşır makinam suyu ısıtmıyor.ben ısıtıp dışardan doldursam sorun olur mu?

ben açmadan evvel biraz sıcak su koysam?

teredütüm şurda:

diyelim ki makina normalde 5 lt su kullanıyor, ben 2 lt önceden koysam makine bunu algılayıp üzerine 3 lt mi ekler, yoksa 5 lt ekleyip kapasiteyi zorlar mı?

 
siz deterjan gözünden 2 litre su koysanız, makine yine 5 litre su alır. şöyle yapabilirsiniz, makinenin su hortumunu bir bidona bağlarsınız, bidonun içinde 2 litre sıcak, 3 litre soğuk su koyarsınız, makine yine 5 litre su almış olur. ama bence bu kadar uğraşacağınıza, makinenin ısıtıcısı bozuksa ısıtıcıyı tamir ettirmeniz daha kolay olur.


  • inheritance  (20.01.12 16:16:44) 
yaratıcı bi fikir ama cevabı bilmiyorum malesef :(
resistansı bozulmuştur heralde aç bi bağlantılarına bak istersen kopuk tel falan varmı

  • basond  (20.01.12 16:17:05) 
5 Lt ekleyip kapasiteyi zorlar.

Sanıyorum ki su ekleme işlemini şöyle yapar;
Q=V*A <- hacimsel debi formülü. Belirli bir debide belirli bir zaman suyu sisteme yollarsa belirli hacimde su göndermiş olur. Yani;

debisi 5dm^3/dak ise sisteme bir dakika boyunca toplam 5dm^3 su yollar.

Akıllı bulaşık&çamaşır makineleri var ama onlarda bile 2 Lt su var 3 Lt ekleyeyim gibi bir özellik olduğunu zannetmiyorum. Akıllı bulaşık&çamaşır makinelerinin tamburunda bulunan ağırlık sensörü şu kadar çamaşırım var diye sisteme bilgi gönderir. Sistem kendi içindeki program sayesinde sisteme gönderilecek su miktarını belirler ve yine belirli debide belirli zamanda sisteme su gönderir. Yani yine debi kontrolü yapılır.
  • insanlik icin buyuk bir adim  (20.01.12 16:24:30) 
Ama şöyle yapabilirsin;

Makinenin su gelen vanasını kapatırsın daha sonra deterjan gözünden 5 Lt istediğin sıcaklıktaki suyunu eklersin ve çalıştırırsın. Tabi bu durumda çamaşırların istediğin kadar temiz olmaz. Çünkü makine önce çalışmaya başlarken su alır. Daha sonra içindeki suyu belirli bir zaman sonra boşaltıp tekrar su alır. Bu işlem birkaç kez tekrarlanıyor sanırım.
  • insanlik icin buyuk bir adim  (20.01.12 16:27:24) 
hocam biz yapmıştık bunu 2 kettle dolusu kaynar suyu boşalttık içine ne zorlama oldu bişi.


  • zenc  (20.01.12 16:41:04) 
hocam artık makineler suyu içindeki çamaşırın miktarına göre alıyor. sabit değil. 2006 yılında alınan bosch marka makinemiz içine konan çamaşıra göre alıyor. zannedersem kriteri de kazanın dibinde çamalırın emmediği bir miktar su bulunması. biraz su alıyor, kuru çamaşırlar onu emiyor. biraz daha alıyor, onu da emiyor. çamaşırlar suyu emmemeye başlayıp dipte su biriktiği noktada duruyor, su almıyor. zira bazen oluyor 2-3 parça azıcık şey atıp çalıştırıyoruzi tek sefer azıcık su alıyor, o yetiyor, çamaşır da emiyor, dipte de kalıyor. o yüzden daha fazla almıyor.

"x programına 10 litre su doldur" gibi programlanmış eski bir makine değilse, a sınıfı falan bir şeyse kapasiteyi zorlamaz.

bu arada rezistans kireçlenmiştir. uğraşacağınıza onu değiştirin. calgon araştırmasından aklımda kaldığı kadarıyla ucuz bir şeydi.
  • kibritsuyu  (20.01.12 16:50:30 ~ 16:51:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.