[]

YGS Matematik konuları

YGS matematik konuları arasında yapması görece en kolay konular hangileri? Dil bölümü öğrencisi olarak 5-10 net yapsam YGS'de, iyi olur; ama hangi konulara yonelmeliyim bilmiyorum. Kiminden tek bir soru çıkıyor ve kafa karıştırıcı, kimisinden birkaç tane çıkıyor falan. 3-4 konu belirleyip onlara çalışmak istiyorum.




 
çok iddialı değilsen fem ygs ilk adım soru bankası var, kısmen daha basit sorulardan oluşuyo. onu bi satın al önce, param nereye gidiyo diye düşünme fem'in soruları çok iyi sike sike alıyoruz hepimiz. fonksiyon falan zor sanırım ygs konusu gerisi 8.sınıf matematiği gibi dört işlem problemler doğal sayılar falan. ama sen dediğim kitabı bi al önce.


  • like it or not  (20.01.12 14:51:27) 
ben de dilciydim. matematikte genelde ilk konuları çalışsan yeter. geometride de üçgen filan onlar baya kolaydı. rasyoneldir, doğal sayıdır. böyle test kitaplarındaki ilk konular. geometride de daire filan vardı. o dairelerin ilk konularına çalış, onlar basit. küme diyip geçme kümeler zor bence. bir dilci olarak kafam pek basmaz matematiğe ama fendense matematiğe kas ygsde tabii. ama yine her şey lysde bitiyo. sanırım lysdeki bir soru ygsde matematiğin 5 sorusuna filan karşılık geliyo. öyle düşün.


  • niluk  (20.01.12 15:13:04) 
@niluk evet, 5 ya da 6'ya 1 gibi bir oran var. 35 türkçe 33 sosyal 10 mat yapsam ideal olur sanırım benim için. lys'den de 80'de 70-75 yaparım. kaç puan yapıyor bu hesaplamadım gerçi ama 390-400 gibi bir şeyler yapsa über olur. okuldan da 15-30 arası bir şeyler gelir sanırım. hiç bilmiyorum orasını.

evet 10 soruyu herkes ilkokul matematik bilgisiyle çözer de, zaten ilkokul matematik bilgisi yeterli olmadıgı ıcın bu bolumdeyız cogunlukla. oks'de de 4 net yapmıştım ben matematikte. düşünün yani oks konuları bi' de.
  • hjarteblod  (20.01.12 15:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.