[]

kenan evren'in darbe yapmak zorunda kalması

(bkz: kenan evren'in darbe yapmak zorunda kalması)

sözlükte şu an tartişilmakta olan başlık.

peki benim sorum ise şu; eğer darbe yapılmasaydı ne olurdu? bu ve buna benzer şekilde sözlükte tartışılan bir başlık var mı? aradım ama bulamadım.

 
benim görüşüm karışıklık bastırılamazdı olaylar büyürdü daha büyük bi çöküş olurdu. tamam demokrasiyle örtüşmüyor bu darbe o konuda diyecek birşeyim yok ama o darbe yapılmalıydı. karşı cıkanlar ayrıntılardan bihaber.


  • cubrisa  (20.01.12 13:40:26) 
açıkçası benim görüşlerimde tam da bu yönde. ancak sol karşıtı kışkırtmaların yoğun olması, sorguların insanlık dışı hal alması ve sonucunda verilen cezalar ürkütücü.

- o günlerde şu ülkede gerçekten bir kaç anarşist olsaydı belki de her şey daha iyi olurdu.
  • sordumsoruyu  (20.01.12 13:52:28) 
esasen darbenin yapılmasına çok da fazla itiraz eden yok. yaşım 40 civarında ve o dönemde darbe yapıldıktan sonra gerçekten hayat normale dönmüştü. can güvenliği ve huzur gelmişti ülkeyebir anda. eleştiriler ise bundan sonraki dönem için genel olarak. aşırı baskıcı bir yönetim gelmişti başa ve sorgulama tutuklamalar inanılmaz derecede artmıştı. sol görüşlü olmak bu gün için terörist olmakla eşdeğerdi. insanlık dışı uygulamalar, işkence dayak sırasında ölenler, kaybolanlar ve hala haber alınamayan bir sürü insan var. eleştirilen nokta burasıdır ki yerden göğe kadar haklılık payı var. şimdiki islami cemaatlerin yapılanmaların temelinin atılması da o döneme rastlar.


  • ground  (20.01.12 14:08:27) 
o tüm olayları çıkaranlar zaten darbeyi yapanlar olunca darbeden sonra tabi ki huzur ortamı doğdu. darbe yapmak için bir şeylerin olması gerek yoksa neye darbe yapacaksın. bizim çocuklar başardı diyen kimmiş falan diye bir arama yap google da görürsün kimin parmağı olduğunu.

tr.wikipedia.org
  • genıus  (20.01.12 14:42:29 ~ 14:43:00) 
ortalıgı karıstıranların başı asker ve derin devletin kendisi zaten..


  • partizan  (20.01.12 15:11:21 ~ 15:14:35) 
(bkz: ispanya iç savaşı)

partizan +1

hiç bir darbenin savunulacak yanı yoktur.
  • merhum  (20.01.12 15:33:04 ~ 15:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.