[]

İngilizce geliştirmek- Sömestr

İngilizce düzeyi beginner ile pre-intermediate olan kendiniz için sömestr süresince ( 1 ay ) bir çalışma planı yapsanız nasıl olurdu?
En büyük faydayı nasıl sağlardınız?



 
okuya okuya, seyrede seyrede...

seyredeceğin şey YouTube olsun.

okuyacağın şeyler de basit hikayeler olsun. eminim YouTube'u arasan, pre-intermediate düzeye uygun basit filmler vardır. YouTube son derece önemli bir eğitim kaynağı. bunu iyi değerlendir. bol bol seyret.

o düzeyde hikayeler de vardır eminim nette. azıcık ara, birazcık eşele. zibil gibi malzeme bulacağından eminim.

bana e-mail adresini atarsan, sana iki tane Excel dosyası sallarım. Bir sene boyunca öğretecekleri gramerin iki sayfa özeti.

Gerisi kelime öğrenmene kalmış. (bkz: ingilizce kelime ezberleme yolları/@compadrito) bu tabii şimdisi için değil, senin düzeyinde biraz daha ilerisi için... ama böyle de bir durum var diye yazayım dedim.
  • compadrito  (19.01.12 21:40:32 ~ 21:40:43) 
yeni öğrendiğiniz gramer kuralları ve yeni kelimeleri içeren cümleler kurabilirsiniz.


  • incitanesi2004  (19.01.12 21:52:02) 
Şurdan başla mesela:

www.youtube.com

www.youtube.com

bunların ders gibi olanlarından ziyade, bayaa film gibi olanları daha eğlenceli olabilir. bu işi kendine eğlenceli hâle getirmende fayda var.
  • compadrito  (19.01.12 22:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.