[]

kredi kartı ve bahşiş

şimdi öğreciyim ben, dışardan yemek söylediğimde genelde 10 lira civarını geçmiyor tek başımaysam.

sorun şu ki kartla ödüyorum genelde bahşiş de vermek istiyorum, kartla birlikte 1 lira vermek de biraz ayıp gibi geliyor.

nasıl yapmalı bu bahşiş olayını?

 
Kartla öderken bahşiş vereceğim durumlarda, bana fişi, diğer kağıtları verirken aynı ele bırakıp hızlıca kağıtları alıyorum. İşe yarıyor.


  • reyals  (19.01.12 17:16:56) 
ben önce kartı verip ödemeyi yapıyorum, sonra eleman kartı ve slibi uzatırken hazırladığım bozuklukları uzatıyorum. teşekkür ederim derken kapı kapanıyor zaten.


  • cakabo  (19.01.12 17:17:00) 
5 lira da kendine çek diyorum


  • metehan01  (19.01.12 17:18:25) 
kredi kartı ile verdiğiniz bahşişler, özellikle de kurumsal markalarda (mcd, bk, dominos) çoğu zaman kişiye ulaşmıyor. bilginiz olsun.


  • ben smyrna  (19.01.12 17:42:37) 
1 lira vermek zor oluyorsa bahşiş vermemek en doğrusu. 1 lira için sıkıntıya düşmeye değmez.

fakat haftalık olarak bu işi halledebilirsiniz. haftalık 5 lira köşeye ayırıp 4-5 siparişten sonra toptan verebilirsiniz. böylelikle 1 lira uzattım ayıp oldu diye bir şey de olmaz.
  • eeb  (19.01.12 17:44:16) 
1lira gayet güzel bi para. 10 tane çay içer.

not: askerden yeni geldim napıyım.
  • ykyt  (19.01.12 17:46:21) 
%15 ver gitsin. Ne tutarsa. Asgari ucret alan bi adam saati 4 liraya filan calisiyo. ( asgari ucreti 720 lira, toplam sureyi gunde 8 saat ayda 22 gun=176 saat aldim) ben amerikada calisirken saati 7 dolar dukkan veriyodu, musteri de 1,5-3 dolar arasi veriyodu. Tr icin de 1-2 lira arasi ekonomik durumun iyi degilse kafidir.
P.s. elden vermek daha iyi. karttan cektirme derim.

  • mustancu  (19.01.12 18:33:04) 
arkadaş ben kimseye bahşiş falan vermiyorum çok mu öküzüm anlamadım:S


  • fayfim  (19.01.12 18:45:26) 
soruna cevap değil muhtemelen ama yazmak istedim.Çok eskiden garsoniye diye birşey vardı.Yiyecek ve hizmetin toplam fiyatı. Onu ödemek yeterliydi. Çok da doğruydu bence bu para dürüst yöneticilerin elinde çok adil bir şekilde personle ek bir gelir olarak verilecek şekilde sahibini buluyordu.Bu genel olarak resmi maaşı az olan hizmet sektörü için çok iyi bir dengeleyici unsurdu ama kaldırıldı.Ben çok küçüktüm o zamanlar ama hatırlıyorum.özetle bu olsaydı sen bu soruyu sormaya gerek duymayacaktın belki..


  • panu  (19.01.12 19:49:33) 
kredi kartı ile bahşiş verilemiyor ki, adamın kendi hesabına gitmediği için ve kesilen fiş ile hesaba giren paranın karşılaştırıldığı için. siz ekstra para çektirseniz, kuvvetle muhtemel kabul etmez, etse de adamın cebine girmez. nakit vermeniz gerekli bahşişi.


  • tulkas  (19.01.12 21:08:01 ~ 21:09:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.