[]

ozel derste soru bilememe

efem gecen sene ossye girmistim ayip soylemesi matematikten iyide sonuc yapmistim (30 soruda 29 dogru).. yaz aylari.. tatil bitti.. napim dedim.. dedim ozel ders vereyim iyide bir matematigim var hem.. lakin insanim bende.. cok iyi bildigim konularda bile yeri geliyor yapamadigim soru cikiyor.. bir adet 7. sinif talebesi buldum.. tabiki dersten once genel bir tekrar yaparim ama derse gitsem bu cocuk bana bi soru sorsa ben yapamasam annesi bana "şş hooppp rahatmisin kizim senn hem soru yapamiyosun hem para aliyosun sen ne bicim insansin naş evimden" falan diyip evden kovarmi? yoksa "insanlik halidir evladim sende ogrencisin sonucta" falan deme ihtimali varmi? universite ogrencisiyim ayagina az da para alicam cunku..




 
7. sınıf öğrencisinin sorularını büyük ihtimal yaparsınız. ama yine de anneden uzak bir yerde çalışın siz. ha çocuk dersten sonra ispiyonlarsa anne gözünüzün yaşına bakmayabilir.
yani ben7. sınıf talebesi çocuğuma ders aldıracak olsam. çocuğum bana "anne bugün bunu sordum bilemedi,bu ne biçim hoca derse" pek hoş bir intibak oluşmaz gözümde

  • october swimmer  (02.08.08 18:53:21) 
"bu ödev olarak kalsın", "düşün bakalım bulabilecek misin, bir dahaki derse tekrar tartışalım" gibi sözlerle kıvırabilirsiniz. ancak ard arda 2 3 tane soruyu yapamaz iseniz o zaman sıkıntı olur.


  • indeed  (02.08.08 19:02:46) 
kendimden örneklemek istersem, lisede matematik almıştım özel ders olarak, hocam çözemediği bir soru olduğunda "bunu ben de çözemedim, akşam bir bakayım" deyip bir sonraki derste çözüp getirirdi. ama şahsen bu durum bende hocaya karşı bir güvensizlik vs oluşturmadı. anneme falan da söylemedim. çünkü adam gerçekçiydi ve yalan söylemiyordu. ben bunu çok güzel bir davranış olarak görmüştüm.


  • gxix  (02.08.08 21:23:22) 
elemanın, sizi çok zorlayacak türden "ben çözemedim, al sen çöz" şeklinde soru getireceğini sanmıyorum. çözemedim diye getireceği sorular sizin yapabileceğiniz ayarda olacaktır muhtemelen.

yapamayacağınız bi iki soru çıksa da, soruda hata olabileceğini, bu soruyla oyalanıp vakit kaybetmenin uygun olmayacağını söyleyin. sonra evde çözün.
  • cruor  (02.08.08 21:49:01) 
işleyeceğiniz konuları ya da ders kitabınından edinip genel hatlarıyla neyi çalışacağınızı bilirseniz faydası olur sizin için. pek hakim olmadığınız bir konu varsa o ders için, öncesinde göz atma şansınız olur.


  • pyro clustic flow  (03.08.08 00:12:56) 
29/30 derken herhalde birinci bolumu kastediyorsunuz. eger sadece matematik 1 yapmi$ biriyseniz bence ba$ka alternatiflere yonelin. zira artik o seviyedeki sorular bile matematikle ileri duzeyde ha$ir ne$ir olmu$ insanlari zorlayabiliyor.


  • can itin  (03.08.08 00:57:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.