[]

Kpss, A grubu, Yerleştirme, Doğu görevi vb...?

değerli duyurudaşlar. sizlere sormak istediğim birkaç soru var.
iibf fakültesinde son sınıfta okuyan kuzenim kpss ile devlet düşünüyor.
fakat tam olarak bilgi sahibi olmadığımız noktalat var. şöyle ki:

1- kpss A grubu için doğu görevi mecburi var deniliyor? doğru mu?

2- yerleştirme nasıl oluyor? mesela iyi bir puan aldık ve sadece yaşanılan şehir Bursa'daki kurumlara girmek isteniyor.
bu durumda istediğimiz yeri seçebiliyor muyuz? yoksa devlet bizi istediği şehire, istediği kuruma mı atıyor? yani atama işi nasıl oluyor?

 
A grubu başvurularında bakanlıklar ayrı ayrı liste yayımlıyor (B grubu gibi Türkiye çapında listeleme olmuyor), şehirleri onlar belirliyor, takip etmek gerek. Sanki, özel bir şirket iş ilanı yayımlıyor gibi düşünün.

Bu şekilde kadroya geçen arkadaşım, kendi kadrosu için rotasyon yapılacağını söyledi.

edit: şu ilan güzel bir örnek: ilan.memurlar.net
  • f2dx  (18.01.12 21:39:10 ~ 21:51:40) 
2. için;
sen puanını alıyorsun ondan sonra kadrolar açıklanıyor. mesela bursa merkez 4 kişi taşra 8 kişi vs. ama işte büyükşehirlerin çevrelerinde de puanlar 90ların altına pek düşmüyor. yani taban puanları tercih edenler belirliyor.
tercih listen sana has oluyor ve 26. tercih diye bir şey var. tercih listem dışı yerlere de gitmek istiyorum diye. onu işaretlersen tercih listen dışında bir yere gidebilirsin. onun dışında tecih listenin dışında bir yere gitme imkanın yok.
  • asilsiz suclama  (18.01.12 21:41:03 ~ 21:42:39) 
@asilsiz suclama,
bahsettiğiniz durum A gubu için mi yoksa B grubu için mi geçerli?

  • Cherea  (18.01.12 21:48:31 ~ 21:49:37) 
ikisi için de öyle diye biliyorum emin olmamakla beraber.


  • asilsiz suclama  (18.01.12 21:52:15) 
A grubu icin öyle olmadığını zannediyorum. Kurumlar ayrı ayrı kadro açıyorlar. Şu şehirlerde şu şartları taşıyanlar sınavımıza girebilir diye ilan veriyorlar. Yani 26 tercih olayı yok a grubunda. İlanda belli oluyor hangi şehirde olacağın. Ama a grubu kadrolar genelde ankara ve istanbul'da açılıyor. Ve diyelim ki 75 puanı aşanlar gelsin diyo ilanda. 75 puanı alıp başvuru yapanlar arasında en yüksek puan alan bilmem kaç kişi sınava çağrılıyor.


  • almanyayenilincebizdeyeniksayildik  (18.01.12 22:09:39 ~ 22:13:41) 
Kpss A Grubu Uzmanlık alanıdır. Kpss Alan Bilgisi kısmından güzel bir puan yapıp(80-85-90) daha sonra başvurmak istediğin kurumların açtığı yazılı sınavlara giriyorsun. Kurum sınavından da güzel bir puan yapıp(75-80-85) sözlü mülakata çağırılıyorsun. bir komisyon var ve ayak üstü sana 4 5 soru soruyorlar ve tavrını, kişiliğini çözmeye çalışıyorlar. Bu 3 zorlu aşamayı geçtikten sonra torpilin yoksa şansın ve zekanla, torpilin varsa da onun sayesinde listeye adın yazılıyor ve stajyer memur olarak göreve başlıyorsun. Belli iller vardır, bu illere eğitime gönderilirsin ilk bir yıl 'asalet tasdik' almak için. 5 yıl kalırsın ilk göreve başladığın yerde.

Kpss A grubunda yeterli puanı aldıktan sonra istediğin yeri yazmakta özgürsün fakat memurluğu garantilemek için daha nokta atışı tercihler yapman gerekir. Bir de o sene başvuracağın kurumun istediğin şehirde sınav yapıp yapmayacağı da önem arz ediyor.

Başarılar kuzenine, çok zorlu bir yol..
  • gail  (18.01.12 22:20:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.